Skip to main content

Autobuzele noi, trase pe dreapta, în prima zi de şcoală! Roxana Iliescu: atât de capabili sunt primarul Fritz și echipa lui încât nici să beneficieze de munca vechii administrații nu sunt în stare

Aproximativ 50 de mii de elevi şi preşcolari din Timişoara au revenit astăzi în bănci, ceea ce a dus la o creştere a valorilor de trafic auto şi pietonal.

Cu toate acestea, STPT nu a scos pe traseu întreaga flotă de mijloace de transport în comun, spune consilierul local, Roxana Iliescu, care aminteşte promisiunea făcută de Dominic Fritz că va regândi transportul în comun, din temelii.

“Atât l-au regândit primarul și echipa lui încât, chiar și astăzi, în prima zi de școală, după 3 ani de mandat, nu au fost in stare nici măcar sa scoată pe trasee toate mijloacele de transport disponibile!

După săptămâni întregi in care în mod constant au înregistrat lipsuri pe trasee ( L4B, L5,L13,L23, L33, L40, E1, E2, E3, E8,E7,etc), conform raportărilor SMTT- STPT, astăzi 11 septembrie 2023, din 23 autobuze electrice recepționate/ înmatriculate, gata sa iasă pe traseu ( din totalul de 44 livrate de Karsan, aflate in curtea STPT), doar 11 se afla pe diferite trasee în oraș!

În plus, inclusiv astăzi societatea de transport a înregistrat lipsuri pe traseele mijloacelor de transport L5, L13, L 33B, L40, E2 și E8. De asemenea, din 21 tramvaie Bozankaya, doar 14 circulă pe diferite trasee in oraș.

Într-atât de capabili sunt primarul Fritz și echipa lui încât nici sa beneficieze de munca vechii administrații nu sunt în stare!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Consilierul local mai spune că în timp ce Fritz se laudă cu înnoirea flotei STPT, timișorenii circulă în continuare cu mijloace de transport vechi și improprii, pentru că tramvaiele şi autobuzele de generaţie zac în depou.

 “De când cei de la USR au impus o nouă conducere la STPT in anul 2021, au scăzut de la an la an mijloace de transport public in comun (în anul 2021 se aflau pe trasee 43 tramvaie și 89 de autobuze, în 2023, 39 tramvaie și 77 autobuze). În plus, datoriile societății au crescut de la an la an tot mai mult (societatea este în insolvenţă nedeclarată). Cam de atât au fost în stare Fritz și echipa lui. Declarativ, sunt cei mai tari! Faptic, un dezastru! (…)

PS: În plenul din 25 iulie 2023 directorul general al STPT, dl. Cocheci, și-a luat angajamentul să-mi transmită în scris situația datoriilor pe care le are societatea. Nu mi le-a transmis nici până astăzi… Haideți, curaj domnule Cocheci, chiar dacă nu va lasă șeful de facto al STPT, Lațcău!”, a mai scris Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.