Skip to main content

Autobuzele noi, trase pe dreapta, în prima zi de şcoală! Roxana Iliescu: atât de capabili sunt primarul Fritz și echipa lui încât nici să beneficieze de munca vechii administrații nu sunt în stare

Aproximativ 50 de mii de elevi şi preşcolari din Timişoara au revenit astăzi în bănci, ceea ce a dus la o creştere a valorilor de trafic auto şi pietonal.

Cu toate acestea, STPT nu a scos pe traseu întreaga flotă de mijloace de transport în comun, spune consilierul local, Roxana Iliescu, care aminteşte promisiunea făcută de Dominic Fritz că va regândi transportul în comun, din temelii.

“Atât l-au regândit primarul și echipa lui încât, chiar și astăzi, în prima zi de școală, după 3 ani de mandat, nu au fost in stare nici măcar sa scoată pe trasee toate mijloacele de transport disponibile!

După săptămâni întregi in care în mod constant au înregistrat lipsuri pe trasee ( L4B, L5,L13,L23, L33, L40, E1, E2, E3, E8,E7,etc), conform raportărilor SMTT- STPT, astăzi 11 septembrie 2023, din 23 autobuze electrice recepționate/ înmatriculate, gata sa iasă pe traseu ( din totalul de 44 livrate de Karsan, aflate in curtea STPT), doar 11 se afla pe diferite trasee în oraș!

În plus, inclusiv astăzi societatea de transport a înregistrat lipsuri pe traseele mijloacelor de transport L5, L13, L 33B, L40, E2 și E8. De asemenea, din 21 tramvaie Bozankaya, doar 14 circulă pe diferite trasee in oraș.

Într-atât de capabili sunt primarul Fritz și echipa lui încât nici sa beneficieze de munca vechii administrații nu sunt în stare!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Consilierul local mai spune că în timp ce Fritz se laudă cu înnoirea flotei STPT, timișorenii circulă în continuare cu mijloace de transport vechi și improprii, pentru că tramvaiele şi autobuzele de generaţie zac în depou.

 “De când cei de la USR au impus o nouă conducere la STPT in anul 2021, au scăzut de la an la an mijloace de transport public in comun (în anul 2021 se aflau pe trasee 43 tramvaie și 89 de autobuze, în 2023, 39 tramvaie și 77 autobuze). În plus, datoriile societății au crescut de la an la an tot mai mult (societatea este în insolvenţă nedeclarată). Cam de atât au fost în stare Fritz și echipa lui. Declarativ, sunt cei mai tari! Faptic, un dezastru! (…)

PS: În plenul din 25 iulie 2023 directorul general al STPT, dl. Cocheci, și-a luat angajamentul să-mi transmită în scris situația datoriilor pe care le are societatea. Nu mi le-a transmis nici până astăzi… Haideți, curaj domnule Cocheci, chiar dacă nu va lasă șeful de facto al STPT, Lațcău!”, a mai scris Roxana Iliescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.