Skip to main content

Programul lunii noiembrie la Filarmonica Banatul Timișoara!

Luna noiembrie este un bun prilej de revedere cu doi dintre dirijorii români ai momentului: Cristian Măcelaru și Gabriel Bebeșelea.

Timișorenii au ocazia să îi vadă pe cei doi maeștri la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Banatul Timișoara în 10, respectiv 29 noiembrie, la Sala Capitol.

Concertul de vineri, 10 noiembrie, dirijat de GABRIEL BEBEȘELEA, îi va avea ca invitați pe soliștii RAFAEL AGUIRRE – chitară și JUAN PÉREZ FLORISTÁN – pian. Împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, aceștia vor interpreta, începând cu ora 19:00, Nopți în grădinile Spaniei de M. de FALLA și Concierto de Aranjuez de J. RODRIGO. În continuarea programului vom audia Rapsodia spaniolă 1897-1911 (orchestrată de G. ENESCU) deI. ALBENIZ și Rapsodia spaniolă deM. RAVEL.

Miercuri, 29 noiembrie, de la ora 19:00, Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara se reunesc pe scena Sălii Capitol, sub bagheta dirijorală a maestrului CRISTIAN MĂCELARU, pentru un concert vocal-simfonic exraordinar. Solist va fi pianistul COLIN PÜTZ.

Dirijorul corului: IOSIF TODEA.

În program: S. BARBER – Adagio pentru orchestră de coarde, op. 11

W. A. MOZART – Concertul pentru pian și orchestră nr. 21 în do major, KV 467

W. A. MOZART – Recviem

Primul eveniment al lunii îl aduce pe scena Sălii Capitol, vineri, 3 noiembrie, 2023, de la ora 19:00, pe violonistul FLORIN ILIESCU – solist în rezidență în Stagiunea 2023-2024 al Filarmonicii Banatul Timișoara. Alături de Orchestra simfonică, sub bagheta dirijorului JUNPING QIAN, va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră în mi minor, op. 64  de F. MENDELSSOHN. În program regăsim alte două lucrări minunate: Uvertura „Hebridele”, op. 26 de F. MENDELSSOHN  și Simfonia nr. 3 în mi bemol major, op. 55 – Eroica de L. VAN BEETHOVEN.

În 7 noiembrie, Corul „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara, condus de maestrul IOSIF TODEA, va interpreta coloane sonore din filme celebre. Soliștii recitalului educativ, destinat categoriei de vârstă 12-18 ani, vor fi soprana BIANCA MIHĂESCU, mezzosoprana ANA KUI și baritonii ALEXANDRU ȘUCA și ANTONIU MARC. Recitalul educativ are loc de la ora 15:00, la Sala Capitol.

Apoi, în 11 noiembrie, baritonul austriac LIVIU HOLENDER, cu numeroase apariții pe marile scene internaționale și colaborări răsunătoare, este invitatul Filarmonicii Banatul Timișoara pentru recitalul de sâmbătă, de la ora 19:00, susținut alături de talentata pianistă JULIETTE JOURNAUX. Evenimentul are loc la Bastionul Maria Theresia. În program, lieduri de F. SCHUBERT, J. BRAHMS, G. MAHLER, M. RAVEL.

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara o va avea ca invitată la pupitrul dirijoral pentru concertul simfonic de vineri, 17 noiembrie 2023 pe tânăra dirijoare lituaniană IZABELÉ JANKAUSKAITÉ, câștigătoare, în 2022, a Premiului Neeme Järvi al renumitei Academii de Dirijat Gstaad. Evenimentul are loc de la ora 19:00, la Sala Capitol.

În program:

D. DEDIU – Glastonperlenspiel, concert pentru percuție și orchestră

G. MAHLER –  Simfonia nr. 4, în sol major 

În 24 noiembrie, de la ora 11:00, descoperim Farmecul muzicii simfonice. Repetiția generală pentru concertul simfonic de vineri, 24 noiembrie 2023, de la ora 19:00 se transformă într-un concert educativ, în aceeași zi, de la ora 11:00. Astfel, cei care s-au întrebat vreodată cum decurge o astfel de repetiție, care sunt indicațiile pe care le primesc artiștii de la dirijor, care este rolul său pe scenă, dar și alte detalii interesante le pot afla chiar de la maestrul RADU POPA, cel sub a cărui baghetă se va desfășura evenimentul de la Sala Capitol. Orchestra va interpreta Uvertura la opera „Bărbierul din Sevilla” de G. ROSSINI.

În aceeași zi, de la ora 19:00, vă invităm să luați parte la un concert simfonic dedicat memoriei mitropolitului Nicolae Corneanu. Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara va interpreta în deschidere Uvertura la opera „Bărbierul din Sevilla” de G. ROSSINI. În program urmează Concertul pentru fagot și orchestră în si bemol major, K. 191 de W. A. MOZART, ce îl va avea solist pe fagotistul CONSTANTIN BARCOV. Concertul se încheie cu Simfonia nr. 1 în re major, D. 82 de F. SCHUBERT. Dirijorul concertului va fi maestrul RADU POPA.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.