Skip to main content

Program decalat la şcoli şi unităţi de învăţământ comasate! Propunerile viceprimarului Laţcău, pentru a rezolva nebunia din trafic şi lipsa spaţiilor din sălile de clasă

A mai rămas o săptămână până începe şcoala, iar problemele din anii anteriori se repetă şi de această dată, la Timişoara.

Din lipsă de spaţiu, multe dintre unităţile de învăţământ vor continua să primească elevii în două schimburi, iar la altele, clopoţelul va suna în lipsa avizelor de securitate la incendii.

CITEŞTE ŞI: Mai mulți tineri au încercat să scape de droguri, când un echipaje de poliție s-a apropiat de ei! Au aruncat pungile cu droguri într-un șanț

Prima problemă ar putea fi rezolvată simplu, spune viceprimarul Ruben Laţcău care consideră că sunt necesare discuţii serioase pe tema comasării unităţilor care au clădiri generoase şi elevi puţini.

“Avem, din păcate, foarte multe şcoli care nu sunt avizate în întregime pentru incendiu, dar avem mai puţine cu patru, care au fost avizate în ultima perioadă şi mai avem patru care sunt în curs de avizare şi sperăm ca până la finalul acestui an să fie avizate (…) Încă mai sunt multe şcoli care vor avea două schimburi. Avem, în Timişoara, o situaţie care se vede în multe zone din ţară, în care unele şcoli au foarte mulţi elevi şi atractivitatea şi dorinţa părinţilor de a-şi duce copiii la acele şcoli creşte de la an la an, iar la altele scad.(…) De ce sunt şcoli cu suprafaţa de zeci de mii de metri pătraţi, dar la care nu vrea niciun copil să meargă? Poate este nevoie de o schimbare de conducere, poate este nevoie să facem nişte comasări, poate este nevoie ca unele şcoli de cartiere să fie arondate unor şcoli performante, pentru ca nivelul actului educaţional să crească”, a declarat astăzi, Ruben Laţcău.

O altă problemă care vine odată cu începerea şcolii este creşterea valorilor de trafic, motiv pentru care festivităţile din prima zi vor fi organizate la ore diferite.

Laţcău consideră că este nevoie de o abordare similară şi după prima zi de şcoală, pentru ca circulaţia să nu se blocheze în apropierea unităţilor de învăţământ.

Astfel, viceprimarul propune ca liceeni să înceapă cursurile la 9:00, iar ceilalţi copii, la ora 8:00.

CITEŞTE ŞI: Copiii de la CSC Dumbrăvița, din nou pe podium! Competiţia de Minifotbal de la Moşniţa a adunat 16 echipe din toată ţara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.