Program decalat la şcoli şi unităţi de învăţământ comasate! Propunerile viceprimarului Laţcău, pentru a rezolva nebunia din trafic şi lipsa spaţiilor din sălile de clasă
A mai rămas o săptămână până începe şcoala, iar problemele din anii anteriori se repetă şi de această dată, la Timişoara.
Din lipsă de spaţiu, multe dintre unităţile de învăţământ vor continua să primească elevii în două schimburi, iar la altele, clopoţelul va suna în lipsa avizelor de securitate la incendii.
CITEŞTE ŞI: Mai mulți tineri au încercat să scape de droguri, când un echipaje de poliție s-a apropiat de ei! Au aruncat pungile cu droguri într-un șanț
Prima problemă ar putea fi rezolvată simplu, spune viceprimarul Ruben Laţcău care consideră că sunt necesare discuţii serioase pe tema comasării unităţilor care au clădiri generoase şi elevi puţini.
“Avem, din păcate, foarte multe şcoli care nu sunt avizate în întregime pentru incendiu, dar avem mai puţine cu patru, care au fost avizate în ultima perioadă şi mai avem patru care sunt în curs de avizare şi sperăm ca până la finalul acestui an să fie avizate (…) Încă mai sunt multe şcoli care vor avea două schimburi. Avem, în Timişoara, o situaţie care se vede în multe zone din ţară, în care unele şcoli au foarte mulţi elevi şi atractivitatea şi dorinţa părinţilor de a-şi duce copiii la acele şcoli creşte de la an la an, iar la altele scad.(…) De ce sunt şcoli cu suprafaţa de zeci de mii de metri pătraţi, dar la care nu vrea niciun copil să meargă? Poate este nevoie de o schimbare de conducere, poate este nevoie să facem nişte comasări, poate este nevoie ca unele şcoli de cartiere să fie arondate unor şcoli performante, pentru ca nivelul actului educaţional să crească”, a declarat astăzi, Ruben Laţcău.
O altă problemă care vine odată cu începerea şcolii este creşterea valorilor de trafic, motiv pentru care festivităţile din prima zi vor fi organizate la ore diferite.
Laţcău consideră că este nevoie de o abordare similară şi după prima zi de şcoală, pentru ca circulaţia să nu se blocheze în apropierea unităţilor de învăţământ.
Astfel, viceprimarul propune ca liceeni să înceapă cursurile la 9:00, iar ceilalţi copii, la ora 8:00.
Lasă un răspuns