Skip to main content

Profesorul Fabio Di Lisa de la Facultatea de Medicină a Universității din Padova – Italia, Doctor Honoris Causa al UMF Timișoara

Profesorul universitar doctor, Fabio Di Lisa va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara!

Evenimentul de decernare va avea loc mâine, 12 octombrie, la ora 14:00, în Sala Senatului a UMFVBT.

Fabio Di Lisa este profesor de Biochimie si directorul laboratorului Metabolismul oxidativ în bolile cardiace din cadrul Departamentului de Științe Biomedicale al Facultății de Medicină, Universitatea din Padova, Italia, fiind, totodată, Visiting Professor al UMF „Victor Babeș” din Timișoara.

Di Lisa a avut contribuții majore în cercetarea științifică care a condus la elucidarea rolului disfuncției mitocondriale în patogeneza bolilor cardio-metabolice, al oxidării proteinelor miofibrilare în instalarea disfuncției contractile pe modele animale de insuficiență cardiacă și de distrofie musculară și al stresului oxidativ dependent de monoamino-oxidază (MAO) în producerea leziunilor asociate ischemiei/reperfuziei miocardice și în progresiunea hipertrofiei ventriculare maladaptative spre insuficiență cardiacă.

În ultimii 10 ani, Fabio Di Lisa a fost directorul a patru granturi de cercetare care au însumat aproximativ 1,5 mil. Euro.

Între anii 2005-2008, a deținut calitatea de președinte al celei mai importante societăți de cercetare a patologiei cardiace, International Society for Heart Research (ISHR) – secțiunea europeană.

Recunoașterea contribuțiilor în domeniile de cercetare este dovedită de importante premii și distincții primite de-a lungul carierei din partea acestei societăți, după cum urmează: Distinguished Leader Award of ISHR (2022), Medal of Merit of ISHR (2015), Keith Reimer Award of ISHR (2014).

Prof. Di Lisa este autorul a 176 de articole, care au fost citate de peste 19 500 de ori, și membru în colectivul de redacție al prestigioaselor reviste: Cardiovascular Research (2003 – ), Journal of Molecular and Cellular Cardiology (2004 -), Basic Research in Cardiology (2003 -) și Journal of Biological Chemistry (2003 -).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.