Skip to main content

Jeleu cu aroma de cătină, dulceaţă de liliac sau prăjituri cu făină de ghindă! Preparate culinare inovative, care au făcut deliciul juriului şi al publicului, la FIA STUDENTFEST

În perioada 20-22 iunie 2023, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara a găzduit o nouă ediţie a “FIA STUDENTFEST 2023”, unul dintre cele mai apreciate evenimente de către studenţi.

Tematica festivalului studenţesc este de a evidenţia importanţa incluziunii culinare între produsele alimentare tradiţionale româneşti (reţete inspirate de la părinţi şi bunici) şi produsele alimentare inovative, precum şi promovarea conceptului privind reducerea risipei alimentare.

Organizatorii acestui festival sunt Universitatea de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara prin Facultatea de Inginerie Alimentară, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră – FIA, Ministerul Educaţiei din Romania şi Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (A.S.I.A.R) – filiala Timişoara.

Scopul festivalului ”FIA STUDENTFEST 2023” este de a promova şi provoca creația, de a implica în cercetare – dezvoltare – inovare – aplicare tinerii studenţi care se pregătesc să devină specialiști în domeniul industriei alimentare.

În data de 21.06.2023, comisia a analizat produsele expuse, iar studenţii au fost răsplaţiti cu premiile I, al II-lea, al III-lea şi menţiuni.

Printre produsele care au câştigat premiul I se numără, pentru produse inovative: Matchissimo Chocolate, Coconut Cookies, “CARRJELLY”-Jeleu din morcovi, portocale și ștevie, Cranberry cereal bar, Dulceață din flori de liliac, Paleo Fuel Bites, FIA_BYPROD_DESERT, Iuliaʹs healthy bread, Prăjitură cu făină de ghindă și sirop de curmale, BrioRox, Dry Fig Wine, Jelly Beans – jeleu cu aromă de cătină și miere de albine, Cozofino, Salam vegetal cu fasole şi SALAMI SNACK, iar pentru produse tradiţionale: Cârnați de porc cu chimen şi Pâine în țăst.

Multe dintre produsele inovative ale studenţilor vor fi protejate prin mărci înregistrate la OSIM şi o parte dintre acestea pot fi propuse pentru transfer tehnologic.

Inovarea și transferul tehnologic în industria alimentară sunt elemente esenţiale pentru societatea actuală, indiferent de modul aplicare, pornind de la nivel individ până la stadiul macroeconomic, dar şi național sau regional.

În data de 22.06.2023 a avut loc premierea studenţilor în cadru festiv, iar diplomele au fost înmânate de domnul Profesor universitar Dr. Adrian Riviş, decanul Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I” din Timişoara.

Mottoul acestui festival este: “Inovarea este capacitatea de a transforma ideile în facturi” (Lewis Duncan)

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.