Skip to main content

Primul proiect de bugetare participativă al Primăriei Timișoara, un cabinet de robotică pentru elevi, a devenit funcțional!

A fi om!

Elevii din Timișoara au la dispoziție, începând de astăzi, un cabinet de robotică amenajat de Primărie la Școala Gimnazială 30, pentru integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale și pentru activități care să activeze comunitatea de elevi din oraș.

Cabinetul este primul proiect de bugetare participativă al Primăriei Timișoara care este dat în funcțiune. Proiectul a fost propus de Mirela Scorțescu, a obținut voturile timișorenilor și Primăria l-a implementat.

Este primul rezultat concret al unui proiect inițiat de timișoreni pentru timișoreni. Am construit acest mecanism de bugetare participativă tocmai pentru ca o comunitate să se formeze în spatele acestor idei, iar administrația locală să le transforme în realitate. Mă bucur că primul proiect care prinde viață este unul pentru copii și sper să fie folosit de elevii Timișoarei, indiferent de școala la care învață sau de cartierul în care locuiesc”, transmite primarul Dominic Fritz.

Proiectul „Hub Educațional Comunitar Inclusiv: Școală-Familie-Comunitate” a câștigat o finanțare în cadrul campaniei de buget participativ „Timișoara Decide” în urma votului cetățenilor. Acesta include o serie de investiții în echipamente și materiale educaționale, cum ar fi un cabinet robotică, playforms și jocuri educative pentru copii, o cameră pentru stimulare senzorială, amenajarea unei săli multimedia, echipamente sportive, materiale didactice pentru arte și educație muzicală și alte consumabile.

Proiectul aduce împreună copii de la Școala Gimnazială nr. 30 și instituțiile de învățământ special din oraș pentru a desfășura activități precum robotică, programare, jocuri și mișcare, jocuri pentru stimulare senzorială, activități muzicale și altele. Toate acestea vor fi susținute de profesori voluntari și studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara. Scopul nostru este să oferim un mediu confortabil pentru creșterea comunității din jurul școlii prin colaborarea eficientă și motivată a celor trei factori importanți pentru dezvoltarea cetățeniei democratice: familia, școala și comunitatea”, transmite directoarea Mihaela Șora.

Proiectul se numără printre cele 8 proiecte care au câștigat finanțare în 2022. Valoarea alocării este de 400.000 lei. Urmează a fi echipate încă două spații pentru activități, respectiv o cameră pentru stimulare senzorială și o sală multimedia.

Hub-ul va fi deschis în fiecare vineri, orele 14:30 – 16:30, și sâmbătă, după un program pe care îl va anunța școala, stabilit împreună cu școlile partenere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii din vestul țării efectuează ample misiuni de căutare, după ce un tânăr din județul Hunedoara a dispărut fără urmă și a fost dat în urmărire națională.
Direcţia de Asistenţă Socială Timișoara anunță că începând din 14 ianuarie va începe să facă plățile pentru ajutoarele de încălzire și a suplimentului pentru energie.
Leii din Banat iau startul în partea a doua a sezonului regular. Ei joacă pe terenul formației FC Argeș Pitești, în etapa a XVI-a a Ligii Naționale, prima din retur.
Accident grav, la Timișoara, provocat de un șofer neatent, care a lovit în plin un pieton ce traversa strada regulamentar.
Profesorii și învățătorii din județul Timiș care fac naveta riscă să rămână fără decontarea cheltuielilor de transport, după ce Primăriile au transmis unităților de învățământ că aceste plăți nu mai sunt posibile.