Skip to main content

Primele măsuri luate de Retim după greva angajaților! Ce a decis conducerea companiei după discuțiile cu cei nemulțumiți?

La o săptămână de când unii dintre angajaţii Retim au ales ca, în semn de protest, fie să nu-şi mai facă treaba, fie să nu respecte programul de colectare a deșeurilor, conducerea societăţii s-a aşezat, alături de sindicalişti, la masa negocierilor.

Şi, chiar dacă reprezentanţii companiei de salubritate consideră că protestul nu a respectat procedurile legale și exista un contract colectiv de muncă în vigoare obligatoriu, i-au invitat la discuţii pe cei nemulţumiţi, pentru detensionarea situației.

În urma negocierilor, conducerea RETIM Ecologic Service anunţă o serie măsuri care vor fi implementate imediat:

  • Numirea unui nou Șef de Secție de Salubrizare 1 pentru coordonarea activității personalului responsabil pentru serviciile de salubrizare din Zona 1 Timiș;
  • Majorarea salariului șoferilor cu 1.000 de lei net;
  • Majorarea salariului personalului deservent (încărcători) cu 246 lei net.

RETIM menționează că este, de asemenea în curs de a ajusta salariile în cadrul companiei și pentru celelalte categorii de anagajați în vederea asigurării egalității de tratament.

„Compania îți cere scuze față de toți cetățeni afectați de disconfortul creat în ultima săptămână și îi asigură că a întreprins măsurile necesare pentru reînceperea lucrului, înțelegând împortanța prioritară a accesului cetățenilor la un serviciu de salubritate derulat în parametrii optimi pentru activităţile de colectare a deșeurilor din Zona 1 Timiș, inclusiv Municipiul Timișoara. RETIM utilizează un sistem tehnologic de identificare, recunoaștere și contorizare a rutelor parcurse de personalul de pe traseu, folosind un sistem de monitorizare omologat, toți angajații fiind informați în acest sens, conform prevederilor legale în vigoare. Pentru remedierea situației creată, RETIM aduce la cunoștința publicului faptul că a mobilizat echipaje suplimentare de colectare din alte zone de operare și are încredere că personalul din Secția 1 de Salubrizare 1 va înțelege să reia de îndată activitatea de colectare, desfășurată de ani de zile într-un mod responsabil”, transmit reprezentanţii Retim.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.