Skip to main content

Primele măsuri în cazul condiţiilor mizere în care sunt ţinuţi câinii de la Danyflor! Ce au descoperit inspectorii DSV, în adăpostul de animale?

La o săptămână de când în spaţiul public au apărut imagini şi informaţii cu privire la condiţiile improprii în care sunt ţinuţi câinii de la Danyflor, avem primele rezultate ale controalelor.

Este vorba despre verificările făcute de inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară, care susţin că problemele nu sunt chiar atât de mari, din punctul lor de vedere.

Singura neregulă descoperită este că populaţia canină din adăpost depăşeşte capacitatea ţarcurilor şi a cuştilor existente.

Drept urmare, reprezentanţii Danyflor s-au ales doar cu un avertisment şi cu obligaţia ca în termen de o lună să aibă mai multe cuşti pentru câini.

“La data şi momentul controlului au fost constatate  deficienţe cu privire la numărul câinilor cazaţi în boxe, faţă de capacitatea autorizată şi faţă de prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare, fapt pentru care s-a dispus un termen de remediere a neconformităţii şi a fost, de asemenea, aplicată o sancţiune contravenţională. Starea de sănătate şi de întreţinere a câinilor, la data şi momentul controlului era corespunzătoare”, se arată în adresa transmisă de DSV către Mirela Toc, care a cerut verificări la Danyflor.

În paralel, primarul Timişoarei caută ţapi ispăşitori pentru situaţia de acolo, printre subalternii săi.

A demarat o anchetă la Compartimentul Protecția Animalelor din cadrul Primăriei şi se laudă cu un adăpost decent pentru câinii fără stăpân, pe care îl va construi la un moment dat.

Doar că acest adăpost a fost promis de administraţia USR, încă din 2021, iar până acum, nu a fost realizat nici măcar un proiect al investiţiei.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.

Firmele timișene, invitate într-o nouă misiune economică în China!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește pentru perioada 13 – 23 octombrie o misiune economică în China!

Retim distribuie gratuit, saci galbeni în Zona 1 rural

Pentru îmbunătățirea gestionarea deșeurilor în Zona 1 rural a județului Timiș, RETIM a început distribuirea sacilor galbeni destinati colectării separate a deșeurilor reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton, inclusiv a deșeurilor din ambalaje.

Zborurile de la Timișoara spre și dinspre Munchen, anulate din cauza grevei de pe principalele aeroporturi din Germania!

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara anunță că în urma grevei de pe principalele aeroporturi din Germania, zborurile de mâine, 20 februarie, spre și dinspre Munchen, sunt anulate.

Flavius Biea își pune centura „la bătaie”! Ce alte nume din boxul profesionist sunt anunţate pentru gala de box de la Timişoara, din luna aprilie?

The  people’s Champ, Flavius Biea, revine în ring pentru a-și păstra centura IBA cucerită după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco într-o gală desfășurată la Mioveni anul trecut, pe 5 mai.

FOTO S-a reluat circulaţia tramvaielor pe bulevardul Cetăţii! Lucrările au fost finalizate

S-au finalizat lucrările de reabilitate pe bulevardul Cetății din Timișoara, iar începând de astăzi a fost reluată circulația tramvaielor în zonă.

Începe Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024! Peste 120 de sportivi s-au înscris

Peste 120 de sportivi s-au înscris la Campionatul Județean de Padel – Timiș 2024, prima competiție de acest gen organizată în țara noastră, sub auspiciile Federației de Padel din România.

Fetiță inconștientă, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului! UPDATE: Copila a murit

Un accident cumplit s-a petrecut, în urmă cu puțin timp, cân a fost nevoie și de intervenția unui echipaj de descarcerare, după ce o mașină s-a răsturnat pe marginea drumului.