Skip to main content

Primele două proiecte ale administrației județene aprobate în cadrul PNRR! Investiția totală e de 9.2 milioane lei

Proiectele de renovare energetică a Liceului Gheorghe Atanasiu și a corpului administrativ și aerogării Aerodromului Cioca sunt primele două proiecte ale Consiliului Județean care au finanțarea asigurată prin PNRR.

Acestea sunt, de altfel, primele proiecte pentru care administrația județeană a solicitat fonduri pe componenta C5 – Valul renovării.

Liceul Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu din Timișoara beneficiază de 6.4 milioane de lei, iar cele două clădiri ale aerodromului, de aproape 2.8 milioane lei.

Corpul administrativ și aerogara Cioca vor fi reabilitate integral, indiferent că vorbim de structură, fațadă, instalația electrică sau alte componente. Proiectul a fost depus la scurt timp după ce Consiliul Județean le-a cumpărat de la Primăria Timișoara. La Aerodromul Cioca se lucrează pe două axe, atât în ceea ce privește asigurarea și dezvoltarea funcției de bază a obiectivului, cât și în privința facilitării evenimentelor de mare anvergură din Timișoara.

În ceea ce privește Liceul Atanasiu, vor fi renovate energetic corpurile C4 și C5. Conform rapoartelor de audit energetic, se propune un pachet de soluții care cuprinde atât măsuri de reabilitare termică a anvelopei, cât și de reabilitare și modernizare a sistemelor de instalații din clădire, inclusiv cu sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice, din surse regenerabile. Se va efectua, printre altele, termoizolarea pereților exteriori, a planșeului și a plăcii peste sol, tâmplăria va fi schimbată în integralitate, va fi modernizată instalația de încălzire, de apă caldă menajeră, ventilație/climatizare și de iluminat artificial. În plus, vor fi montate panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice utilizată pentru iluminat, cât și panouri solare termice pentru producerea apei calde utilizând energia solară.

Solicitările noastre prin PNRR încep să dea rezultate. Avem aprobată acum suma de 9.2 milioane de lei, pentru două dintre proiectele depuse la începuturile programului. Trebuie spus că recent am lansat 12 solicitări de fonduri, cu o valoare de 77 de milioane de lei. Sunt inițiative ce vizează renovarea energetică a unor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități. Vorbim de sume considerabile, de investiții ce vor contribui la scăderea costurilor de funcționare, de lucrări majore ce vor sprijini economia locală pe mai multe paliere”, spune președintele CJ Timiş, Alin Nica.

Consum anual specific de energie finală pentru încălzire, în urma ambelor investiții, este estimat a scădea cu aproximativ 63%, iar consum total de energie primară, cu 59% la Cioca și 32% la Liceul Atanasiu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.