Skip to main content

Primele condamnări în cazul concursurilor trucate din Primăria Timişoara! USR îl acuză pe Nicolae Robu că a păstorit o fabrică de falși funcționari

USR Timiş reacţionează la o decizie a instanţei de judecată prin care două angajate din Primăria Timişoara au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea consursurilor de angajare.

Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovet care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, dezvăluindu-le anhetatorilor, întregul mecanism.

Cele două au declarat că, pe vremea în care şefa de la Resurse Umane era Rodica Aurelian, au fost puse de aceasta să scrie lucrările de concurs pentru cinci, respectiv opt candidaţi.

Printre cei care au beneficiat de serviciile celor două angajate ale PMT sunt Popescu Călin Gheorghe, Vreme Săvica, Rus Elena Alexandra, Biro Amalia Floarea, Golban Beniamin Cosmin, Răvăşilă Emilian Florin, Balean Loredan Oliver şi Baderca Anca Maria.

Celelate persoane cărora le-au fost scrise lucrările sunt prezentate de judecători doar cu iniţialele.

“Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri false: 1. Lucrarea numitei C. S. pentru concursul din data de 23.10.2018 ”Lucrare scrisă pentru ocuparea postului de Consilier Juridic, 23.10.2018”, aflată în original la vol.9, filele 47 – 50; 2. Lucrarea numitei C. T. pentru concursul din 23.10.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea postului de ASISTENT MEDICAL, 23.10.2018”, – aflată în original la vol.9, filele 59 -54; 3. Lucrarea numitei J. M. E. pentru concursul din 21.08.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea funcţiei publice consilier I la Biroul Evidenţă Patrimoniu – 21.08.2018” – aflată în original la vol.9, filele 66 – 69; 4. Lucrarea numitei A. (actualmente T.) B. R. pentru concursul din 21.08.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea funcţiei publice consilier I, gr. Debutant, la Serviciul Achiziţii Publice – 21.08.2018” – aflată în original la vol.9, filele 70 -73; 5. Lucrarea numitei M.E. pentru concursul din data de 21.08.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea funcţiei publice consilier grad profesional superior, clasa I, la Serviciul Achiziţii Publice – 21.08.2018”, se arată în soluţia pe scurt, publicată pe site-ul Tribunalului Timiş.

Magistraţii au decis, de asemenea, desfiinţarea tuturor celor 13 posturi pentru care angajările s-au făcut ilegal. Acum, USR Timiş condamnă dur trucarea concursurilor respective şi îl arată cu degetul pe fostul primar, Nicolae Robu.

„A venit un prim verdict: două angajate au încheiat cu procurorii DNA acord de recunoaștere a vinovăției. Erau parte dintr-o veritabilă fabrică de falși funcționari. Concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administrației liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta șefă a resurselor umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost chiar Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar, uns mai apoi director al Direcției de Patrimoniu prin această schemă penală. Așa arată o mică parte a tabloului de dubioși, corupți și ridicoli care l-au înconjurat pe ultracinstitul Nicolae Robu el însuși lipsit de orice simț al ridicolului. O parte din acest harem a fost debarcat după lupte intense duse de administrația Fritz. Alții, grupați în jurul unui sindicat toxic, încă visează la o întoarcere în primărie, în frunte cu cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție”, transmite USR Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.