Skip to main content

Primele condamnări în cazul concursurilor trucate din Primăria Timişoara! USR îl acuză pe Nicolae Robu că a păstorit o fabrică de falși funcționari

USR Timiş reacţionează la o decizie a instanţei de judecată prin care două angajate din Primăria Timişoara au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea consursurilor de angajare.

Este vorba despre Elena Daniela Adam și Bianca Simona Vetrovet care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, dezvăluindu-le anhetatorilor, întregul mecanism.

Cele două au declarat că, pe vremea în care şefa de la Resurse Umane era Rodica Aurelian, au fost puse de aceasta să scrie lucrările de concurs pentru cinci, respectiv opt candidaţi.

Printre cei care au beneficiat de serviciile celor două angajate ale PMT sunt Popescu Călin Gheorghe, Vreme Săvica, Rus Elena Alexandra, Biro Amalia Floarea, Golban Beniamin Cosmin, Răvăşilă Emilian Florin, Balean Loredan Oliver şi Baderca Anca Maria.

Celelate persoane cărora le-au fost scrise lucrările sunt prezentate de judecători doar cu iniţialele.

“Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri false: 1. Lucrarea numitei C. S. pentru concursul din data de 23.10.2018 ”Lucrare scrisă pentru ocuparea postului de Consilier Juridic, 23.10.2018”, aflată în original la vol.9, filele 47 – 50; 2. Lucrarea numitei C. T. pentru concursul din 23.10.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea postului de ASISTENT MEDICAL, 23.10.2018”, – aflată în original la vol.9, filele 59 -54; 3. Lucrarea numitei J. M. E. pentru concursul din 21.08.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea funcţiei publice consilier I la Biroul Evidenţă Patrimoniu – 21.08.2018” – aflată în original la vol.9, filele 66 – 69; 4. Lucrarea numitei A. (actualmente T.) B. R. pentru concursul din 21.08.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea funcţiei publice consilier I, gr. Debutant, la Serviciul Achiziţii Publice – 21.08.2018” – aflată în original la vol.9, filele 70 -73; 5. Lucrarea numitei M.E. pentru concursul din data de 21.08.2018 – ”Lucrare scrisă pentru ocuparea funcţiei publice consilier grad profesional superior, clasa I, la Serviciul Achiziţii Publice – 21.08.2018”, se arată în soluţia pe scurt, publicată pe site-ul Tribunalului Timiş.

Magistraţii au decis, de asemenea, desfiinţarea tuturor celor 13 posturi pentru care angajările s-au făcut ilegal. Acum, USR Timiş condamnă dur trucarea concursurilor respective şi îl arată cu degetul pe fostul primar, Nicolae Robu.

„A venit un prim verdict: două angajate au încheiat cu procurorii DNA acord de recunoaștere a vinovăției. Erau parte dintr-o veritabilă fabrică de falși funcționari. Concursurile erau trucate de unul dintre pilonii administrației liberale Robu, Rodica Aurelian, fosta șefă a resurselor umane din Primărie. Unul dintre beneficiari a fost chiar Florin Răvășilă, consilierul personal al fostului primar, uns mai apoi director al Direcției de Patrimoniu prin această schemă penală. Așa arată o mică parte a tabloului de dubioși, corupți și ridicoli care l-au înconjurat pe ultracinstitul Nicolae Robu el însuși lipsit de orice simț al ridicolului. O parte din acest harem a fost debarcat după lupte intense duse de administrația Fritz. Alții, grupați în jurul unui sindicat toxic, încă visează la o întoarcere în primărie, în frunte cu cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție”, transmite USR Timiş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.