Skip to main content

Nicolae Robu reacţionează în scandalul angajărilor ilegale din PMT, pe vremea când era primar: nu garantez decât pentru mine

Fostul primar al Timişoarei, în vremea căruia au fost trucate mai multe concursuri de angajare, salută decizia judecătorilor care le-au condamnat pe două funcţionare care au măsluit lucrările candidaţilor.

Nicolae Robu spune că totul s-a întâmplat fără ştirea lui, iar numele său nu ar trebui asociat cu acest scandal.

În ce mă privește, am declarat mereu că am încredere în colaboratori -de altfel, fără încredere, este imposibil de colaborat-, dar, nu garantez decât pentru mine. Ba mai mult, am mai spus mereu că dacă aflu că cineva din echipa mea -indiferent cine!- comite ilegalități, eu personal îl dau pe mâna DNA. Și l-am dat fără menajamente pe fostul meu consilier personal și apoi director de patrimoniu, Florin Răvășilă! Regret că cele două doamne -Adam Elena Daniela și Vetrovets Bianca Simona- nu mi-au spus de îndată, atunci, mie, ce au fost puse să facă! Au greșit și acum plătesc!”, a scris Nicolae Robu, pe facebook.

Fostul primar nu ratează însă ocazia de a-l ataca pe actualul edil, despre care spune că este cercetat penal în mai multe dosare şi a făcut angajări ilegale.

Asta în contextul în care, instanţele de judecată au anulat şi concursuri de angajare organizate de când e Dominc Fritz, primar.

“Am salutat și salut orice demers al instituțiilor statului de identificare – demostrare de nelegiuiri și de pedepsire a făptașilor, indiferent cine sunt ei, spre exemplu: responsabili sau simpli angajați în Administrația Robu, responsabili sau simpli angajați în Administrația Fritz, în frunte cu chiar șeful acesteia, Primarul Fritz, care, cercetat în peste 10 dosare penale fiind -da, acesta este adevărul, adevăr despre care, foarte curios, nimeni nu zice nimic!-, cel puțin de declaraţii ănfals şi uz de fals în dosarul de candidatură se face indubitabil vinovat, lucru extrem de ușor de verificat, doar dosarul acela mai există; dar, se face vinovat, la fel de clar, de muult mai multe! Altceva, n-am ce să comentez pe speță, ea fiind în plină instrumentare la nivelul instituțiilor judiciare. Țin, însă, să fac mențiunea că am deplină încredere în acestea, încredere că ele își vor face datoria și că, prin urmare, cine a greșit, va plăti! Vreau, însă, să semnalez nesimțirea usr-istă, manifestă o dată-n plus, în contextul apărut. S-au năpustit toți fanaticii lipsiți total de scrupule, de ideea de corectitudine, de cinste, de dreptate și adevăr, să mă împroaște pe mine cu noroi, deși în dosar se precizează clar că eu am acționat fără vionovăţie! Nu la fel stau, însă, lucrurile, la angajarea de către Administrația Fritz a “grădinarei șefă” și a unei duzini de alți membri ai clientelei usr-iste, când sunt probe clare de implicare de la vârf în organizarea concursurilor conexe, concursuri declarate ilegale şi anulate ca atare de taman instanţele de judecată“, a mai scris Robu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.