Skip to main content

Primarul Timişoarei se spală pe mâini de Colterm, fără să îi pese de abonaţii societăţii: aşteaptă soluţii de la administratorul special şi cel judiciar

A început numărătoarea inversă până la ziua în care Colterm trebuie să cumpere certificatele de poluare, iar banii nu există.

Situaţia este dezastruoasă, pentru că societatea riscă falimentul, dacă aceste certificate nu vor fi plătite până pe data de 30 aprilie.

Şi chiar dacă administratorul special şi cel judiciar au propus mai multe soluţii, administraţia Fritz le-a respins pe toate.

CITEŞTE ŞI: Video: Protest pentru Centura de sud a Timişoarei! Ce cer oamenii care au ieşit în stradă, în această după-amiază?

Iar între timp, preţul certificatelor a crescut, de la 80 de milioane de lei, la 101 milioane de lei.

Primarul oraşului aruncă responsabilitatea exclusiv în braţele conducerii societăţii de termoficare şi bagatelizează riscul la care sunt expuşi timişorenii, care în caz de faliment, nu vor mai avea apă caldă şi căldură

“Eu continui să spun că societatea Colterm are o conducere, printre alţii şi administrator judiciar, care primesc 20.000 de euro pe lună, pentru munca lor şi mă aştept ca ei să facă parte din soluţie. Noi, ca Primărie, avem toată deschiderea şi chiar muncim, în fiecare zi avem întâlniri la bănci şi alte variante pentru ca societatea să poată să cumpere aceste certificate. Ce este clar, noi nu putem să cumpărăm aceste certificate pentru Colterm şi nici nu putem să facem o plată cash, de 100 de milioane de lei, de azi pe mâine, tocmai pentru că aceşti bani nu există(…) Eu înţeleg că cei care au responsabilitatea încearcă să spună că este o situaţie serioasă. Şi este o situaţie serioasă. În acelaşi timp am încredere că sistemul de termoficare din Timişoara va supravieţui”, a declarat astăzi, primarul Timioarei, Dominic Fritz.

Edilul nu îşi asumă responsabilitatea nici pentru cele 67,8 milioane de lei, pe care Guvernul le-a alocat pentru Colterm, ca ajutor pentru achiziţia de gaz, iar Primăria i-a folosit pentru subvenţii şi pierderi tehnologice, care trebuiau plătite din bugetul local.

Practic, societatea de termoficare a fost văduvită de această sumă, cu care s-ar fi putut cumpăra aproape toate cele 227.000 de certificate de poluare.

CITEŞTE ŞI: Încep concedierile la STPT! Anunţul făcut de primarul Timişoarei, despre redresarea Societăţii de Transport Public

Deturnarea sumei a fost constatată şi de inspectorii Curţii de Conturi, însă primarul are o altă versiune.

“Aceste sume sunt disputate. Noi suntem ferm convinşi că am respectat legea, exact aşa cum a fost făcută, anul trecut, de către Guvern. Am dat mai departe banii veniţi de la Guvern, nu au ajuns altundeva. Forma în care ni s-a cerut să dăm mai departe aceşti bani o considerăm ilegală. Sunt instituţii ale statului care împărtăşesc punctul nostru de vedere, alte instituţii împărtăşesc punctul de vedere al Colterm. Vom vedea cum se rezolvă„, a mai spus Fritz.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.