Skip to main content

Încep concedierile la STPT! Anunţul făcut de primarul Timişoarei, despre redresarea Societăţii de Transport Public

Societatea de Transport Public a Timişoarei va intra într-o etapă de restructurare financiară şi de personal.

Totul face parte din strategia elaborată de noul management al companiei împreună cu conducerea Primăriei, pentru redresarea societăţii.

Primul pas a depunerea la ANAF a unui plan financiar pentru următorii 7 ani, care urmează să fie aprobat.

CITEŞTE ŞI: Un biciclist se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost lovit în plin, de o maşină!

“În ultimele săptămâni, STPT a reuşit, cu ajutorul Primăriei, să achite 46 de milioane de lei din datorii restante. În schimb, ANAF va şterge peste 40 de milioane de lei, datorii istorice, iar o sumă de 41 de milioane de lei va fi reeşalonată, timp de 7 ani. Acest lucru înseamnă că STPT poate să aibă un nou început, împreună cu managementul nou (…) Acum, mingea este în curtea STPT”, a anunţat astăzi, primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Însă, planul depus la ANAF prevede şi o diminuare a schemei personalului administrativ, care să aducă economii la bugetul societăţii.

“Este cunoscut de toată lumea că în această companie, ca şi în alte companii de stat şi municipale, au fost angajaţi, în trecut, foarte mulţi oameni fără o fişă a postului foarte clar definită ci mai degrabă din alte motive. Trebuie să ne rupem de aceste cutume care au fost şi motivul pentru care a ajuns STPT în această situaţie financiară precară, pe care acum am putut să o asanăm”, a mai spus Fritz.

De aceste reorganizări nu va fi afectat personalul operativ. Din contră. Se vor face angajări de vatmani şi şoferi, astfel încât cei care sunt acum să nu mai fie nevoiţi să facă ore suplimentare.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru cei care vor să intre cu maşinile în zona pietonală sau să facă lucrări de reabilitare sau de construcţii! Scapă de un drum la Primărie

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (6)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.