Primăria vrea să reducă poluarea din oraș și face un nou plan pentru îmbunătățirea calității aerului!

Primăria Timișoara va aproba un nou plan de calitate a aerului, document avizat de către Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

Planul detaliază măsurile planificate de Primăria Timișoara pentru a reduce poluarea aerului cu 30,8 tone de particule în suspensie pe an în scenariul de bază și 42,2 tone/an în scenariul planificat până în 2025.

Principalul indicator pentru măsurarea calității aerului îl reprezintă particulele în suspensie PM10 (mai mici de 10 micrometri). Punctul de referință este 2017, în care au existat 161,5 tone de emisii de PM10.

Combaterea poluării înseamnă îmbunătățirea sănătății publice. Măsurile pe care le-am luat în ultimii doi ani au deja efecte și se văd în cifrele de la ANPM. Anul acesta am avut doar 2 depășiri de poluare cu noxe, comparativ cu 89 în 2019. Stropirea străzilor vara, curățenia extinsă, înnoirea flotei de transport public, investițiile în spații verzi, scoaterea traficului greu de tranzit de pe Stan Vidrighin sunt printre măsurile care au avut cel mai mare impact”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Particulele în suspensie PM10 afectează în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.

Conform valorilor de referință din planul de îmbunătățire a calității aerului, principalele surse de PM10 sunt încălzirea rezidențială (56,4%), transportul cu vehicule grele și autobuze (17,5%), autoturisme personale (16,8%) și autoutilitare (6,4%).

Primăria Timișoara investește în retehnologizarea rețelei de termoficare pentru încălzire mai ecologică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.