Skip to main content

Primăria Timișoara vrea să facă un centru de zi pentru bătrâni, din fonduri europene! Care este valoarea estimată a investiţiei?

Primăria Tikmişoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect în vederea construirii unui nou centru pentru persoanele vârstnice din Timișoara.

Este vorba despre proiectul intitulat „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara”, care conform reprezentanților municipalității, va oferi două tipuri de servicii.

Primul dintre ele reprezintă un serviciu social, de tip centru de zi de asistență și recuperare, destinat persoanelor vârstnice și va avea o capacitate de 50 de beneficiari.

Cel de-al doilea este un serviciu social de tip unitate de îngrijire la domiciliu, destinat persoanelor vârstnice cu venituri mici, dificultăţi în realizarea activităţilor zilnice și dificultăţi în asigurarea condiţiilor de locuit, având o capacitate de 10 de beneficiari.

Centrul de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice va fi amenajat pe str. Lorena, nr. 33, pe un teren dezafectat, unde se află o construcție de 90 de metri pătrați, care urmează să fie reabilitată, dar și extinsă cu 460 de metri pătrați.

Atât proiectul, cât și documentația tehnico-economică (faza DALI), pentru lucrările de construcție ale centrului, au fost deja aprobate de consilierii locali, iar următorul pas înspre realizarea proiectului este obținerea fondurilor nerambursabile necesare.

Valoarea proiectului este estimată la 7.855.800,14 lei lei, din care peste 400.000 de lei vor fi asigurați de la bugetul local.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.