Skip to main content

Premieră la Spitalul Judeţean Timişoara! Secţia de ATI şi Blocul operator, conectate digital

Spitalul Județean Timișoara este în avangarda procesului de digitalizare a sistemului sanitar românesc.

Asta graţie unui priect de digitalizare a activității medicale în Blocul Operator și Clinica ATI, care a fost demarat în anul 2020.

Acum, sistemul este finalizat, iar în prezent se derulează instruirea celor peste 300 de angajaţi din segmentul de terapie intensivă, medici titulari, rezidenți și asistenți medicali.  

CITEŞTE ŞI: Terifiant! O femeie şi un copil, loviţi de fulger, în vârf de munte

Aceștia vor folosi aplicația digitală și vor ști să „vadă”  viul în simboluri fine, redate cu acurateţe.

Mai exact, proiectul a conectat digital secția ATI cu Blocul Operator, respectiv cu sălile de operații.

Parametrii funcțiilor vitale, gestionați de aparatele de anestezie, ventilatoare mecanice, infuzomate, injectomate, aparatelor de hemodializă/hemofiltrare etc din sala de operație sunt preluați automat și afișați și pe Medical-computerul de la fiecare pat a pacientului, continuând toate recomandările de îngrijire și tratament.

„Ne aflăm pe un culoar deschis tehnicii digitale. Procesul este ireversibil și ne aduce alături de oricare alt spital din Europa. Modul actual de lucru va fi convertit treptat, în unul performant și dinamic“, explică managerul spitalului, Sorin Barac.

Programul are nenumărate funcții care cresc siguranța și calitatea îngrijirii pacienților precum și o bogată bibliotecă cu ghiduri și protocoale medicale ce pot fi consultate.

Prin digitalizare, va fi redus timpul dedicat documentării manuale cu datele pacienților, este eliminată varianta suprapunerii informațiilor, tratamentele pot fi prescrise de la distanță, resursele vor fi utilizate optim, se reduce riscul de transmitere a infecției nosocomiale iar pacientul și personalul medical este protejat.

CITEŞTE ŞI: Incendii uriaşe în Franţa! Pompierii români ajută la lichidarea flăcărilor

Cu alte cuvinte, medicul vede, în orice minut, datele pacientului corelate complet de pe mai multe canale și poate merge cu precizie pentru a le urmări fluctuația, cu posibilitatea să anticipeze și să decidă în avans.

În prima etapă, foaia de observație pe hârtie va coexista cu dublura electronică.

Evidența medicală stocată virtual permite accesarea acesteia în timp real, inclusiv pentru date operabile în mediul științific.  

Investiția financiară totală a proiectului de digitalizare este de peste 18 milioane de lei, iar recepția oficială a proiectului va avea loc la începutul lunii septembrie.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

La invitația Camerei de Comerț Româno-Germană (AHK), președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, a participat la Sărbătoarea Verii  2024, unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate de AHK România.
O delegație de oameni de afaceri din Japonia și reprezentanți români ai unor firme japoneze de renume au avut o întâlnire la CCIA Timiș, parte a vizitei oficiale a delegației nipone la Timișoara.
Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai.