Skip to main content

Povestea tânărului antreprenor care a devenit lider în vânzări de învelitori, în vestul țării, în doar câțiva ani. Pro Manucom încheie anul 2023 cu o cifră de afaceri de 9 milioane de euro și vânzări de peste 500.000 mp de învelitori, în plină criză pe piața construcțiilor! 0 contracte cu statul! 

În ciuda crizei care a lovit, după anul 2019, sectorul construcțiilor, Pro Manucom, compania fondată de un tânăr antreprenor ambițios, a reușit să devină lider pe piața învelitorilor în vestul țării.

Cu o cifră de afaceri de aproape 50 de milioane de lei și vânzări de peste 500.000 de metri pătrați de învelitori, Pro Manucom încheie anul 2023 cu rezultate remarcabile.

“Compania noastră a fost înființată în 2015, însă adevărata ascensiune a vânzărilor a început în toamna anului 2018, odată cu demararea distribuției sistemelor de acoperiș în vestul țării. Am început cu parteneriatul solid cu BILKA Steel, care reprezintă 15% din cifra noastră de afaceri. De asemenea, avem un parteneriat puternic cu sârbii de la Mladost, unde suntem lideri naționali”, spune Emanuel Filip, fondatorul și administratorul companiei Pro Manucom.

Succesul companiei este cu atât mai notabil având în vedere că a fost realizat fără contracte cu statul, bazându-se exclusiv pe piața privată.

Acest lucru demonstrează capacitatea antreprenorului de a naviga cu succes într-un sector afectat de dificultăți economice și de a impune standarde înalte de calitate și eficiență.

„În vara anului 2019, am deschis un depozit în comuna Șag (la 6 km de Timișoara), unde am început colaborarea cu producători de renume precum Mladost, Tondach, Creaton, Imcop, Hanbud, Nexe și Kikinda. Anul 2019 l-am finalizat cu o cifră de afaceri de 1,1 milioane de euro, în 2020 am atins 2,5 milioane de euro, în 2021 am ajuns la 4,5 milioane de euro, în 2022 la 8 milioane de euro, iar anul 2023 l-am încheiat cu 9 milioane de euro. Această creștere rapidă de la an la an se datorează viziunii și strategiei noastre de dezvoltare, investițiilor în marketing, promovare, serviciilor de calitate oferite, precum și echipei de profesioniști dedicați clienților noștri. Am început în 2019 cu 5 angajați și acum avem o echipă de 31 de angajați”, explică fondatorul Pro Manucom.

Pro Manucom continuă să fie un exemplu de inovație și determinare în industria construcțiilor, contribuind semnificativ la dezvoltarea regională și la crearea de locuri de muncă.
 
„Avem o bază de peste 13.500 de clienți, 99% dintre aceștia fiind persoane fizice, firme, depozite și dezvoltatori imobiliari. Suntem o firmă care nu s-a dezvoltat pe baza contractelor cu statul. Un plan de dezvoltare pe care dorim să-l punem în aplicare este deschiderea cât mai multor depozite tip roof în diferite zone ale țării. Anul acesta am deschis un depozit și în Caransebeș. Pentru anul în curs, ne dorim să continuăm să ne dezvoltăm și estimăm o creștere de 20-30% a vânzărilor, ceea ce va genera contribuții și taxe la stat, precum și noi locuri de muncă. Menționăm că funcționăm cu două puncte de lucru, în Șag și Caransebeș, dar sediul firmei este în orașul Ciacova. 90% din taxe și impozite sunt plătite către UAT Ciacova, acoperind peste 40% din cifra de afaceri adunată de la toate firmele care funcționează în zona UAT Ciacova. Doresc să exprim recunoștința mea colegilor din Pro Manucom pentru profesionalismul și efortul lor constant, care au fost esențiale pentru succesul nostru continuu. De asemenea, mulțumesc sincer tuturor clienților care au ales Pro Manucom!”, mai spune Emanuel Filip.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.