Skip to main content

Poliţişti implicaţi în traficul cu ţigări de contrabandă! Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 12 milioane de euro

Procurorii DIICOT Timişoara au descins în această dimineaţă, la aproape 80 de locaţii, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, materiale explozive şi spălare de bani.

Conform anchetatorilor, vizate sunt două grupări infracţionale care aduceau fraudulos în ţară, produse accizabile, pe care le vindeau pe piaţa neagră.

CITEŞTE ŞI: Clipe de groază trăite de mama a doi bebeluşi! Îşi privea neputincioasă copilaşii care au rămas blocaţi în maşină

Cele două reţele aveau ramificaţii şi în Cehia, Bulgaria şi Ucraina, iar pecheziţiile s-au desfăşurat pe raza judeţelor Arad, Suceava, Dolj, Călărași, Sibiu, Iași, Teleorman, Mehedinți, Timiș, Braşov, Covasna, Argeş, Ilfov,  Constanţa și a municipiului București.

Pe perioada anchetei, au fost confiscate aproape 40 de milioane de ţigarete, 64 de tone de tutun, şi 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate trei fabrici clandestine de ţigări.

Printre cei 50 de suspecţi vizaţi de anchetă sunt şi doi inspectori antifraudă, precum şi doi poliţişti, unul de frontieră şi unul din cadrul IPJ Arad.

“În urma perchezițiilor din această dimineață, din județul Arad, desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, a fost condus, la audieri, un agent din cadrul I.P.J. Arad.  Instituția noastră se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Facem precizarea că, indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege”, transmite IPJ Arad.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 12,7 milioane de euro, iar suspecţii sunt la audieri la sediul DIICOT Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Probleme cu apa, în Timiș! În unele localități se oprește complet, iar în altele presiunea va fi scăzută!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.