Skip to main content

Politica pumnului în gură dusă de administraţia Fritz: microfoane tăiate, şedinţe online şi dezbateri de faţadă

Pandemia a trecut, însă obiceiurile deprinse în stările de urgenţă şi de alertă se menţin, spre nemulţumirea consilierilor locali din Timişoara.

Ei se referă, în special, la faptul că aproape toate şedinţele în care se iau decizii importante pentru oraş, sunt online, nu cu prezenţă fizică.

Asta face ca dezbaterile să fie lipsite de substanţă, iar proiectele propuse de administraţia USR să fie aprobate mult mai uşor.

CITEŞTE ŞI: Elevă, lovită de o maşină pe trecerea de pietoni! Copila a ajuns la spital

Pe de altă parte, într-o şedinţă online este mult mai uşor să întrerupi argumentaţia unui consilier local din opoziţie, consideră Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

“În ședințele online mai poți să tai un microfon, iar interacțiunea nu este niciodată aceeași cu interacțiunea fizică și ei mizează că interacțiunea online nu este atât de susținută. Dezbarerile au loc mai greu decât în sala de ședință. Cred că mulți se enervează când văd cât de jos este pusă ștacheta în dezbateri, cu privire la replicile care se dau în Consiliul Local. Și din păcate da, trebuie să recunoaștem că acesta este nivelul”, a explicat Roxana Iliescu, la Sursa de Vest fără Filtru.


Consilierul PNL, Dan Diaconu, consideră că mai este un motiv pentru care multe dintre şedinţe sunt online: doar aşa proiectele propuse de actuala administraţie, sunt aprobate, când aleşii USR nu pot fi prezenţi fizic.

“De fiecare dată când vedeţi că se convoacă o şedinţă online, să ştiţi că motivul este că numărul de consilieri locali de la putere nu se poate întruni fizic, astfel încât să îşi aprobe proiectele. Avem consilieri locali care intră online de pe plajă, sau de la munte, de la schi, care votează. Sigur, e dreptul lor, nu este nimic ilegal, dar este în detrimentul Consiliului Local, într-o astfel de perioadă”, a explicat Diaconu, la Sursa de Vest fără Filtru.

CITEŞTE ŞI: Alertă, la Spitalul Județean Arad! Pompierii, mobilizați de urgență, după ce un salon a fost inundat de fum

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Înfrângere pentru Banat Girls în fața campioanelor de la Universitatea Cluj, în ultimul amical al iernii!

Banat Girls Comloșu Mare a pierdut cu 3-0 ultimul meci de verificare din pauza competițională în compania Universității Olimpia Cluj, partidă disputată pe o nouă bază sportivă inaugurată recent la Sebeș.

Dramă fără margini, în familia unui băiat de 16 ani! Adolescentul a murit după un meci de fotbal

Un băiat de 16 ani a murit la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unui meci de fotbal, pe terenul de sport din Biled, judeţul Timiş.

Povestea unei campioane! Amalia Ghigoarţă, tânăra din Poeni-Pietroasa, care calcă pe urmele Nadiei Comăneci

Amalia Ghigoarță, o tânără de numai 17 ani, a reușit să se impună în lumea gimnasticii cu determinare și pasiune, dovedind că originile sale din Poieni-Pietroasa nu sunt doar geografice, ci și o sursă de putere și inspirație.

SCM Timișoara dă nouă jucători la naționala de rugby

Naționala de rugby a României încheie parcursul din Rugby Europe Championship (REC) cu semifinala din Georgia și cu meciul de clasament. 

Noi lucrări la rețeaua Aquatim! Se întrerupe apa pe mai multe străzi din Timișoara, dar și în localitatea Izvin

Începând de luni, alimentarea cu apă va fi întreruptă temporar în vederea efectuării de lucrări la conducte, dar și pentru spălarea reței de distribuție.

Hemoragie de plecări din PNL și USR! Aproape 20 de primari și viceprimari au trecut la PSD

PSD Timiș continuă campania de racolări, în vederea consolidării organizației, pentru a obține un scor cât mai bun, la alegerile locale, din luna iunie.

CCIA Timiș continuă sesiunea de înscrieri la programe de formare profesională

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția  Instruire, Formare și Perfecționare Profesională organizează cursuri de formare profesională de specializare, calificare și instruire în baza acreditărilor emise de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Cercetării.

Bătaie generală, în miez de noapte! Patru indivizi și-au împărțit pumni și picioare

A fost nevoie de intervenția polițiștilor, azi-noapte la Timișoara, unde patru bărbați, s-au distrat de minune, într-un restaurant de pe strada Ștefan cel Mare, după care s-au luat la bătaie.