Skip to main content

Politica pumnului în gură dusă de administraţia Fritz: microfoane tăiate, şedinţe online şi dezbateri de faţadă

Pandemia a trecut, însă obiceiurile deprinse în stările de urgenţă şi de alertă se menţin, spre nemulţumirea consilierilor locali din Timişoara.

Ei se referă, în special, la faptul că aproape toate şedinţele în care se iau decizii importante pentru oraş, sunt online, nu cu prezenţă fizică.

Asta face ca dezbaterile să fie lipsite de substanţă, iar proiectele propuse de administraţia USR să fie aprobate mult mai uşor.

CITEŞTE ŞI: Elevă, lovită de o maşină pe trecerea de pietoni! Copila a ajuns la spital

Pe de altă parte, într-o şedinţă online este mult mai uşor să întrerupi argumentaţia unui consilier local din opoziţie, consideră Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

“În ședințele online mai poți să tai un microfon, iar interacțiunea nu este niciodată aceeași cu interacțiunea fizică și ei mizează că interacțiunea online nu este atât de susținută. Dezbarerile au loc mai greu decât în sala de ședință. Cred că mulți se enervează când văd cât de jos este pusă ștacheta în dezbateri, cu privire la replicile care se dau în Consiliul Local. Și din păcate da, trebuie să recunoaștem că acesta este nivelul”, a explicat Roxana Iliescu, la Sursa de Vest fără Filtru.


Consilierul PNL, Dan Diaconu, consideră că mai este un motiv pentru care multe dintre şedinţe sunt online: doar aşa proiectele propuse de actuala administraţie, sunt aprobate, când aleşii USR nu pot fi prezenţi fizic.

“De fiecare dată când vedeţi că se convoacă o şedinţă online, să ştiţi că motivul este că numărul de consilieri locali de la putere nu se poate întruni fizic, astfel încât să îşi aprobe proiectele. Avem consilieri locali care intră online de pe plajă, sau de la munte, de la schi, care votează. Sigur, e dreptul lor, nu este nimic ilegal, dar este în detrimentul Consiliului Local, într-o astfel de perioadă”, a explicat Diaconu, la Sursa de Vest fără Filtru.

CITEŞTE ŞI: Alertă, la Spitalul Județean Arad! Pompierii, mobilizați de urgență, după ce un salon a fost inundat de fum

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.