Skip to main content

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Unitatea Administrativ – Teritorială Județul Timiș prin Consiliul Județean Timis în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș” – contractul nr. Nr. 121DOT/2023, cod F-PNRR-Dotari-2023-3768.

Finanțarea este acordată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în numele și pentru Ministerul Educației, în calitate de agenție de implementare a proiectelor privind investițiile în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin PNRR Componenta C15: Educație.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie facilitarea accesului la educație a elevilor din 24 de unități de învățământ preuniversitar din județul Timiș, înainte și după învățământul obligatoriu, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil atât în mediul urban, cât și în mediul rural prin dotarea cu mobilier adecvat vârstei elevilor, materiale didactice moderne, inclusiv echipamente digitale, investiții vitale pentru creșterea calității vieții generațiilor viitoare. Județului Timiș, prin Consiliul Județean Timiș i-a fost delegată depunerea cererii de finanțare, in condițiile Ghidului solicitantului și în virtutea autonomiei locale, de către următoarele unități administrativ teritoriale: Deta, Gătaia, Denta, Bara, Balinț, Tormac, Secaș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Ghizela, Satchinez, Victor Vlad Delamarina, Racovița.

Obiectivele specifice sunt următoarele:

  • Modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente a 24 de unități de învățământ preuniversitar, cu mobilier și materiale didactice, inclusiv echipamente digitale pentru predarea online, în corelare cu nevoile identificate și cu dinamica efectivelor de elevi.
  • Transformarea digitală a 3 școli care aparțin rețelei de învățământ profesional si tehnic și facilitarea învățarii online prin investiții în infrastructuri digitale pentru predare și instrumente digitale de predare.
  • Echiparea a 3 ateliere de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic
  • Facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin dotarea a 13 laboratoare informatice și echipamente dedicate din unități de învățământ primar, gimnazial, liceal și 3 laboratoare de informatică din unități de învățământ IPT.
  • Asigurarea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusiv dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 17.309.947,61 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 14.546.174,47 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 2.763.773,14 lei, TVA aferentă cheltuielilor eligibile reprezentând o cheltuială eligibilă asigurată de la bugetul de stat.

Data începerii și data finalizării proiectului:

Data începerii proiectului: 26.07.2023

Data încheierii proiectului: 31.12.2024

Codul proiectului – F-PNRR-Dotari-2023-3768     

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.