Skip to main content

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Unitatea Administrativ – Teritorială Județul Timiș prin Consiliul Județean Timis în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului cu titlul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș” – contractul nr. Nr. 121DOT/2023, cod F-PNRR-Dotari-2023-3768.

Finanțarea este acordată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în numele și pentru Ministerul Educației, în calitate de agenție de implementare a proiectelor privind investițiile în cadrul apelului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, prin PNRR Componenta C15: Educație.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie facilitarea accesului la educație a elevilor din 24 de unități de învățământ preuniversitar din județul Timiș, înainte și după învățământul obligatoriu, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil atât în mediul urban, cât și în mediul rural prin dotarea cu mobilier adecvat vârstei elevilor, materiale didactice moderne, inclusiv echipamente digitale, investiții vitale pentru creșterea calității vieții generațiilor viitoare. Județului Timiș, prin Consiliul Județean Timiș i-a fost delegată depunerea cererii de finanțare, in condițiile Ghidului solicitantului și în virtutea autonomiei locale, de către următoarele unități administrativ teritoriale: Deta, Gătaia, Denta, Bara, Balinț, Tormac, Secaș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Ghizela, Satchinez, Victor Vlad Delamarina, Racovița.

Obiectivele specifice sunt următoarele:

  • Modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente a 24 de unități de învățământ preuniversitar, cu mobilier și materiale didactice, inclusiv echipamente digitale pentru predarea online, în corelare cu nevoile identificate și cu dinamica efectivelor de elevi.
  • Transformarea digitală a 3 școli care aparțin rețelei de învățământ profesional si tehnic și facilitarea învățarii online prin investiții în infrastructuri digitale pentru predare și instrumente digitale de predare.
  • Echiparea a 3 ateliere de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic
  • Facilitarea accesului elevilor la tehnologie prin dotarea a 13 laboratoare informatice și echipamente dedicate din unități de învățământ primar, gimnazial, liceal și 3 laboratoare de informatică din unități de învățământ IPT.
  • Asigurarea dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare, inclusiv dotările și echipamente educaționale specializate pentru elevii defavorizați și elevii cu cerințe educaționale speciale.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 17.309.947,61 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 14.546.174,47 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 2.763.773,14 lei, TVA aferentă cheltuielilor eligibile reprezentând o cheltuială eligibilă asigurată de la bugetul de stat.

Data începerii și data finalizării proiectului:

Data începerii proiectului: 26.07.2023

Data încheierii proiectului: 31.12.2024

Codul proiectului – F-PNRR-Dotari-2023-3768     

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.