Skip to main content

Proiectul de regenerare urbană a Pieței Traian, aprobat de către consilierii locali!

Zona istorică Traian ar urma să-și schimbe complet înfățișarea! Un prim pas în acest sens a fost făcut. Mai exact, proiectul de regenerare urbană a trecut de votul consilierilor locali.

Proiectul de regenerare reprezintă un pas semnificativ către revitalizarea zone istorice de mare importanță, care a rămas nevalorificată de-a lungul anilor.

E un pas uriaș într-un proces birocratic și de implementare de durată. Nu depășește însă numărul anilor în care ne-am mândrit cu o zona istorică, dar nu am revitalizat-o. Acum, zona istorică e intens circulată, tramvaiele și mașinile merg pe aceeași bandă, intersecția Dacilor – Ștefan cel Mare e problematică pentru mașini și pentru tramvaie, mașinile sunt parcate și de-o parte și de alta a străzilor, zona pietonală nu e cea mai prietenoasă. Nu avem nici suficiente spații verzi. Dar această zonă istorică trebuie să fie, în sfârșit, valorificată. Am căzut cu toții de acord – locuitorii din zonă, timișoreni din alte cartiere și specialiști”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Conform proiectului prezentat de administrația locală, pe unele străzi din zona Traian, mașinile vor avea acces limitat pentru amenajarea unor spații dedicate copiilor, pietonilor și bicicliștilor. Totuși, Lațcău spune că vor fi și locuri de parcare în plus, care vor fi amenajate din piatra cubică de pe platoul Pieței, aceasta urmând să fie reamenajată și mult mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități.

Conform proiectului, suprafața de spațiu verde va crește de la 6.000 mp la 9.500 mp și vor fi plantați peste 350 de copaci noi.

Amenajăm și spații în care oamenii să se întâlnească: 3 parcuri, 2 locuri de joacă pentru copii și o piață de cartier modernă. Macazurile din intersecția de la Traian vor fi automate, pentru ca tramvaiele să traverseze mai ușor zona. Intervențiile se vor face etapizat astfel încât impactul asupra locuitorilor să fie cât mai redus, fiind vorba despre 15 străzi și 4 piețe, un total de 6 hectare”, mai spune Lațcău.

Municipalitatea vrea să atragă o finanțare europeană pentru realizarea acestei investiții, care să acopere aproximativ o treime din costurile necesare.

Valoarea totală a investiției, potrivit Studiului de Fezabilitate, se ridică la la 138.955.225 lei (fără TVA), adică aproape 35 de milioane de euro cu tot cu TVA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.