Skip to main content

Proiectul de regenerare urbană a Pieței Traian, aprobat de către consilierii locali!

Zona istorică Traian ar urma să-și schimbe complet înfățișarea! Un prim pas în acest sens a fost făcut. Mai exact, proiectul de regenerare urbană a trecut de votul consilierilor locali.

Proiectul de regenerare reprezintă un pas semnificativ către revitalizarea zone istorice de mare importanță, care a rămas nevalorificată de-a lungul anilor.

E un pas uriaș într-un proces birocratic și de implementare de durată. Nu depășește însă numărul anilor în care ne-am mândrit cu o zona istorică, dar nu am revitalizat-o. Acum, zona istorică e intens circulată, tramvaiele și mașinile merg pe aceeași bandă, intersecția Dacilor – Ștefan cel Mare e problematică pentru mașini și pentru tramvaie, mașinile sunt parcate și de-o parte și de alta a străzilor, zona pietonală nu e cea mai prietenoasă. Nu avem nici suficiente spații verzi. Dar această zonă istorică trebuie să fie, în sfârșit, valorificată. Am căzut cu toții de acord – locuitorii din zonă, timișoreni din alte cartiere și specialiști”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.

Conform proiectului prezentat de administrația locală, pe unele străzi din zona Traian, mașinile vor avea acces limitat pentru amenajarea unor spații dedicate copiilor, pietonilor și bicicliștilor. Totuși, Lațcău spune că vor fi și locuri de parcare în plus, care vor fi amenajate din piatra cubică de pe platoul Pieței, aceasta urmând să fie reamenajată și mult mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități.

Conform proiectului, suprafața de spațiu verde va crește de la 6.000 mp la 9.500 mp și vor fi plantați peste 350 de copaci noi.

Amenajăm și spații în care oamenii să se întâlnească: 3 parcuri, 2 locuri de joacă pentru copii și o piață de cartier modernă. Macazurile din intersecția de la Traian vor fi automate, pentru ca tramvaiele să traverseze mai ușor zona. Intervențiile se vor face etapizat astfel încât impactul asupra locuitorilor să fie cât mai redus, fiind vorba despre 15 străzi și 4 piețe, un total de 6 hectare”, mai spune Lațcău.

Municipalitatea vrea să atragă o finanțare europeană pentru realizarea acestei investiții, care să acopere aproximativ o treime din costurile necesare.

Valoarea totală a investiției, potrivit Studiului de Fezabilitate, se ridică la la 138.955.225 lei (fără TVA), adică aproape 35 de milioane de euro cu tot cu TVA.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.