Plângere penală împotriva angajaților DSP Timiș! Sunt acuzații grave făcute de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea este într-o vizită de lucru la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Timișoara și-a pus capăt zilelor după ce a aflat că soția îl înșeală!

Aceasta a vorbit și despre Institutul Oncologic, proiect blocat de patru ani, în condițiile în care au fost alocați și bani pentru acesta.Sorina Pintea spune că angajați din Direcția de Sănătate Publică ar fi blocat proiectul, și că a făcut și o plângere penală în acest sens. Conform ministrului, ar exista interese din zona medicală privată pentru a nu se deschide Institutul Oncologic la Timișoara.

Există interese private, nu cred că a fost interesul celor din Comisie să existe un spital de stat care să preia pacienții oncologici. Nu am încă devezi, dar am suspiciunea ce există interese în zona medicală privată. Există sancțiuni administrative, dar momentan am doar suspiciuni, nu am și dovezi, dar  în momentul în care citești un raport de control care își detaliază  cuvânt cu cuvânt ce s-a întâmplat și că un document care trebuia depus în data de 24 a lunii și a fost depus în 28, dați-mi voie să vă spun că pot să cred foarte multe lucruri și pot să văd cum s-a dezvoltat zona oncologică privată și cum a fost finanțată, deci pot să mă gândesc la aceste lucruri. Am făcut o sesizare Parchetului. De cealaltă parte, pe latură administrativă am luat niște măsuri. Dați-mi voie să nu vorbesc acum despre ele, am și schimbat conducerea Direcției de Sănătate Publică, vă reamintesc că este totuși o conducere interimară pe care o vom evalua, va urma un concurs. Din punctul meu de vedere directorul Direcției de Sănătate Publică care va fi în urma concursului va trebui să fie foarte ferm aici în județul Timiș. Să fie foarte ferm în ceea ce privește investițiile pe care le avem, pentru că până la urmă sunt reprezentanții Ministerului în teritoriu. Sunt niște lucruri foarte clare pe care va trebui să le urmărească fiecare”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Timișoara.

Institutul Regional de Oncologie Timișoara ar urma să aibă 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotărârii de Guvern în care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv. 

CITEȘTE ȘI: Bărbat, dispărut din Ajunul Crăciunului! Nimeni nu mai știe nimic de el!

Sorina Pintea susține că după aprobarea bugetului de stat pe 2019, Ministerul Sănătății va crea o nouă comisie care să se ocupe de proiectul Institutului Oncologic și care va demara procedurile pentru realizarea unui nou Studiu de Fezabilitate.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.