Plângere penală făcută de Primăria Timișoara după „mutilarea” unui imobil din zona de protecție istorică!

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a sesizat organele de cercetare penală, după ce proprietarii unui imobil aflat în zona de protecție istorică au făcut alte lucrări decât cele prevăzute în proiectul autorizat de Direcția de Urbanism și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. 

Prea multe clădiri istorice sau din zonele de protecție istorică din Timișoara au fost mutilate de-a lungul timpului de intervenții neautorizate, iar autoritățile din acele vremuri au închis ochii. Toleranța acestei administrații față de acești proprietari este zero. Am semnat azi o plângere penală pentru nerespectarea proiectului autorizat și mă aștept ca procurorii să ceară pedeapsa maximă prevăzută în aceste cazuri”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Concret, este vorba despre imobilul situat pe strada Wilhelm Muhle din zona Elisabetin, unde proprietarii au început lucrările la mijlocul lunii mai. În urma verificărilor făcute pe teren de către inspectorii Biroului Disciplină în Construcții din cadrul Primăriei, au fost constatate diferențe majore față de proiectul autorizat, constând în: 

  • Gard diferit față de cel original, autorizat prin proiect și care ar fi trebuit să rămână neschimbat, conform vizei Direcției Județene pentru Cultură Timiș 
  • Închiderea parțială a terasei de pe fațada posterioară
  • Goluri pe fațade diferite ca formă, număr și amplasament
  • Scara de pe fațada posterioară are un gabarit diferit față de proiectul autorizat
  • Crearea unui acces către demisol și scări pe fațada lateral stânga a imobilului
  • Ornamente metalice la acoperiș și elemente de tinichigerie diferite față de proiectul autorizat, fiind afectat aspectul arhitectural

De asemenea, a fost propusă oprirea lucrărilor pe perioada cercetărilor penale.

Nerespectarea proiectului autorizat constituie infracțiune, conform legii, și poate fi pedepsită cu închisoare între 3 luni și un an sau amendă. 

De la începutul anului și până în prezent, Primăria Timișoara a depus 6 plângeri penale pentru lucrări efectuate fără respectarea proiectelor autorizate. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

colterm

Fritz se laudă cu un poiect grandios, pentru care nu are bani şi nici nu a cerut deocamdată

Primarul Timişoarei anunţă, cu surle şi trâmbiţe, Hotărârea pe care consilieri locali au aprobat-o astăzi, pentru cumpărarea unei instalaţii care va eficientiza sistemul centralizat de încălzire.

Accident în apropiere de Timișoara! O șoferiță a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat!

Accident grav în această după amiază, pe DN6, pe raza localității Izvin. O șoferiță a pierdut, într-o curbă, controlul volanului, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat.

Anunţ de ultimă oră! Putin rupe 18% din Ucraina

Live text: În aceste momente, preşedintele Federaţiei Ruse face anunţul privind anexarea celor 4 regiuni ucrainene: Herson, Zaporojie, Doneţk şi Luhansk.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.