Skip to main content

Peste o lună, începe nebunia! Descoperă TIMISIEN: O călătorie în interiorul unei creaturi gigantice din lumină marca Plai!

În anul în care Timișoara strălucește ca Capitală Europeană a Culturii 2023, Festivalul PLAI pregătește o experiență inedită pentru vizitatori.

Sub numele de TIMISIEN, un proiect grandios și misterios dezvăluie o instalație monumentală cu o amprentă la sol de 1375mp.

TIMISIEN, numit după vechea așezare Castrum Timisiensis, este un labirint de 23 de încăperi în formă de domuri, realizat cu migală de Architects of Air în colaborare cu Centrul Cultural PLAI.

Inspirat de frumusețea arhitecturală și istoria bogată a Timișoarei, acest monument pneumatic oferă un recipient utopic în care strălucirea radiantă și nuanțele subtile ale luminii se împletesc într-un spectacol cromatic de neuitat.

În timpul călătoriei prin tunelurile labirintice și cupolele cavernoase ale TIMISIEN, vizitatorii vor fi transportați într-un mediu de culori vibrante, cu un peisaj sonor senzorial blând, aducându-le senzația de a explora o lume diferită, cu totul aparte față de cotidianul obișnuit.

Experiența unică poate fi comparată cu o plimbare printr-un vitraliu impresionant sau cu o incursiune în interiorul unei creaturi gigantice, unde respirația organică pare să îmbrățișeze fiecare pas al vizitatorilor.

După debutul din Timișoara, TIMISIEN va călători în toate cele 5 continente, purtând povestea remarcabilă a Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023. S

ub forma fizică a sintagmei „Lumină peste granițe”, această moștenire internațională va ilumina imaginațiile și sufletele oamenilor din întreaga lume.

PLAI, el însuși o poveste de succes cultural, se extinde acum în oraș, punând lumina pe partenerii săi și desenând un traseu de explorare urbană pentru a sărbători orașul.

Un format ce provocă idei de festival, sustenabilitate și viitor al comunităților, PLAI 18 aduce o efervescență de activitate cu Piața Unirii ca epicentru al său, unde luminariul TIMISIEN creează o legătură cu rădăcinile ce au dat naștere orașului și realităților actuale.

Pe parcursul festivalului, publicul va avea ocazia să se bucure de prezentări muzicale, proiecții de filme, spectacole de teatru și ateliere artistice în cele 18 spații în aer liber și interioare din întregul oraș.

Toate evenimentele vor fi deschise publicului, cu intrare liberă, pentru a împărtăși într-un spirit de unitate și explorare a frumuseții culturale.

Închide-ți ochii și pregătește-te să intri într-o lume inedită, în care lumină, culoare și sunet se contopesc într-o experiență desăvârșită.

Bucură-te de fascinația creaturii luminoase numită TIMISIEN, un spectacol care va rămâne în sufletele noastre mult timp după călătorie.

Programul complet al proiectului va fi dezvăluit pe data de 1 Septembrie 2023!

Biletele achiziționate în avans pentru PLAI 18 vor fi restituite prin intermediul platformelor de ticketing, astfel că nu vei pierde ocazia de a te alătura acestei călătorii unice în lumea fascinantă a artei și luminii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.