Skip to main content

Peste o lună, începe nebunia! Descoperă TIMISIEN: O călătorie în interiorul unei creaturi gigantice din lumină marca Plai!

În anul în care Timișoara strălucește ca Capitală Europeană a Culturii 2023, Festivalul PLAI pregătește o experiență inedită pentru vizitatori.

Sub numele de TIMISIEN, un proiect grandios și misterios dezvăluie o instalație monumentală cu o amprentă la sol de 1375mp.

TIMISIEN, numit după vechea așezare Castrum Timisiensis, este un labirint de 23 de încăperi în formă de domuri, realizat cu migală de Architects of Air în colaborare cu Centrul Cultural PLAI.

Inspirat de frumusețea arhitecturală și istoria bogată a Timișoarei, acest monument pneumatic oferă un recipient utopic în care strălucirea radiantă și nuanțele subtile ale luminii se împletesc într-un spectacol cromatic de neuitat.

În timpul călătoriei prin tunelurile labirintice și cupolele cavernoase ale TIMISIEN, vizitatorii vor fi transportați într-un mediu de culori vibrante, cu un peisaj sonor senzorial blând, aducându-le senzația de a explora o lume diferită, cu totul aparte față de cotidianul obișnuit.

Experiența unică poate fi comparată cu o plimbare printr-un vitraliu impresionant sau cu o incursiune în interiorul unei creaturi gigantice, unde respirația organică pare să îmbrățișeze fiecare pas al vizitatorilor.

După debutul din Timișoara, TIMISIEN va călători în toate cele 5 continente, purtând povestea remarcabilă a Timișoarei, Capitală Europeană a Culturii 2023. S

ub forma fizică a sintagmei „Lumină peste granițe”, această moștenire internațională va ilumina imaginațiile și sufletele oamenilor din întreaga lume.

PLAI, el însuși o poveste de succes cultural, se extinde acum în oraș, punând lumina pe partenerii săi și desenând un traseu de explorare urbană pentru a sărbători orașul.

Un format ce provocă idei de festival, sustenabilitate și viitor al comunităților, PLAI 18 aduce o efervescență de activitate cu Piața Unirii ca epicentru al său, unde luminariul TIMISIEN creează o legătură cu rădăcinile ce au dat naștere orașului și realităților actuale.

Pe parcursul festivalului, publicul va avea ocazia să se bucure de prezentări muzicale, proiecții de filme, spectacole de teatru și ateliere artistice în cele 18 spații în aer liber și interioare din întregul oraș.

Toate evenimentele vor fi deschise publicului, cu intrare liberă, pentru a împărtăși într-un spirit de unitate și explorare a frumuseții culturale.

Închide-ți ochii și pregătește-te să intri într-o lume inedită, în care lumină, culoare și sunet se contopesc într-o experiență desăvârșită.

Bucură-te de fascinația creaturii luminoase numită TIMISIEN, un spectacol care va rămâne în sufletele noastre mult timp după călătorie.

Programul complet al proiectului va fi dezvăluit pe data de 1 Septembrie 2023!

Biletele achiziționate în avans pentru PLAI 18 vor fi restituite prin intermediul platformelor de ticketing, astfel că nu vei pierde ocazia de a te alătura acestei călătorii unice în lumea fascinantă a artei și luminii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.