Skip to main content

Peste 7 milioane de lei pentru reabilitarea unei școli din Timiș, pentru copiii cu dizabilități! A fost semnat contractul de execuție

Elevii cu nevoi speciale, ai unei școli din Timiș, vor studia într-o clădire renovată, care să le asigure tot confortul necesar.

Este vorba despre Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Păunescu din Recaș, care va intra în reabilitare și pentru care, astăzi, Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de execuție.

Câștigătoarea licitației pentru realizarea lucrării este S.C. BTTC Construct S.R.L., care va avea la dispoziție nouă luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor să finalizeze investiția.

Proiectul vizează reabilitarea energetică a unei clădirii cu o suprafață totală construită la sol de 453 mp și o suprafață desfășurată totală de 2722 mp. 

Practic, clădirea va fi modernizată termic prin anvelopare cu termosisteme compuse din polistiren extrudat de 10 cm grosime pe soclu și vată minerală rigidă de 10 cm pe fațade. De asemenea, se va schimba tâmplăria exterioară cu una din PVC și se vor actualiza rețelele electrice, sanitare și termice.

Totodată, vor fi efectuate intervenții asupra pereților și a fundațiilor existente, la planșee și la învelitori, la zona exterioară a clădirii, precum și la structura existentă, instalația de energie electrică și de distribuție a acesteia în clădire va fi modernizată, precum și iluminatul interior.

În plus, se va monta un  sistem de panouri fotovoltaice, instalațiile termice, sanitare, de ventilare și climatizare vor fi, la rândul lor, modernizate. 

„Acest proiect reprezintă un pas important în direcția modernizării infrastructurii educaționale din Timiș. Elevii și cadrele didactice vor beneficia de condiții mai bune, iar clădirea va fi adaptată standardelor energetice actuale”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Investiția totală depășește suma de 7 milioane de lei, din care aproximativ 2 milioane provin din bugetul Consiliului Județean Timiș, iar restul din fonduri PNNR.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.