Skip to main content

Peste 400 de somații trimise proprietarilor din Timișoara, pentru a-și curăța terenurile de ambrozie! Dacă nu se conformează riscă amenzi usturătoare

Municipalitatea timișoreană a transmis 407 somații proprietarilor de terenuri din oraș, unde a fost identificată ambrozie.

Conform legislației în vigoare, Poliția Locală identifică terenurile pe care se dezvoltă această buruiană și nu a fost tăiată, iar Primăria notifică proprietarii cu privire la obligațiile care le revin pentru îndepărtarea ambroziei.

Persoanele fizice și juridice (proprietari sau deţinători de terenuri, administratori ai drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole) au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei. Dacă nu își îndeplinesc această obligație legală, se vor emite avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, transmit reprezentanții municipalității.

Ambrozia este o buruiană de carantină, pentru combaterea căreia aproape toate guvernele din ţările europene au luat măsuri de eradicare, limitând astfel impactul său asupra sănătății publice și, implicit, efectele negative în plan economic și social. Această plantă provoacă afecțiuni alergice, în perioada de înflorire, din luna iunie până în luna octombrie. În perioadele secetoase, cu temperaturi ridicate planta emite o cantitate de două ori mai mare de polen. Polenul purtat de vânt poate parcurge distanţe de până la 200 de km.

Facem un apel către toți proprietarii / deținătorii / administratorii / beneficiarii de terenuri să ia măsuri pentru combaterea ambroziei și să conștientizăm faptul că răspândirea acestei buruieni este o amenințare pentru sănătatea tuturor, fiind necesar ca fiecare să contribuie la eradicarea ei”, mai transmite municipalitatea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.