Skip to main content

Peste 30 de mari maeștri internaționali, prezenți la Timișoara Grand Prix Rapid –  Memorialul Cristina Foișor

Timișoara Grand Prix Rapid 2023 – Memorialul Cristina Foișor, parte a circuitului internațional de șah Grand Prix România va avea loc la Timișoara între 5 și 6 august.

Capitala Banatului urmează să găzduiască peste 350 de jucători din 30 de țări, dintre care 33 de Mari Maeștri Internaționali. Este cu siguranță cel mai puternic turneu de șah organizat vreodată la Timișoara, atât din punct de vedere numeric, cât și din punct de vedere valoric.

„Mă simt onorat și emoționat să fiu aici și că putem să ne reamintim despre Cristina Foișor, care a fost mai mult decât o sportivă, ci o fire sensibilă care iubea arta și scria poezii. Mulțumim că ați adus șahul la Timișoara, la asemenea nivel! Sper să facem o tradiție din asta!„, a completat Ovidiu Foișor, maestru internațional. 

Am avut onoarea să fiu mulți ani coleg cu doamna Cristina Foișor, aici la Timișoara. Mă bucur că am revenit acasă pentru acest eveniment și că putem aduce șahul aici, în capitala europeană a Culturii. Să fie șah!„, a punctat și Alin Berescu, vicepreședintele FRȘ. 

În anul 2022 Federația Română de Șah a demarat un proiect amplu, denumit Grand Prix România, având ca obiective principale susținerea performanței la vârf în șahul din România, și pe termen mediu, repoziționarea României drept “Capitală a șahului” în Europa.

În anul 2023 circuitul Grand Prix România 2023 are fondul total de premiere să fie în valoare de 875.000 lei.

De asemenea, noul site al circuitului este în limba engleză, www.romaniagp.ro, pentru a oferi șansa tuturor iubitorilor șahului de peste hotare să participe la aceste evenimente.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.