Skip to main content

Peste 30 de mari maeștri internaționali, prezenți la Timișoara Grand Prix Rapid –  Memorialul Cristina Foișor

Timișoara Grand Prix Rapid 2023 – Memorialul Cristina Foișor, parte a circuitului internațional de șah Grand Prix România va avea loc la Timișoara între 5 și 6 august.

Capitala Banatului urmează să găzduiască peste 350 de jucători din 30 de țări, dintre care 33 de Mari Maeștri Internaționali. Este cu siguranță cel mai puternic turneu de șah organizat vreodată la Timișoara, atât din punct de vedere numeric, cât și din punct de vedere valoric.

„Mă simt onorat și emoționat să fiu aici și că putem să ne reamintim despre Cristina Foișor, care a fost mai mult decât o sportivă, ci o fire sensibilă care iubea arta și scria poezii. Mulțumim că ați adus șahul la Timișoara, la asemenea nivel! Sper să facem o tradiție din asta!„, a completat Ovidiu Foișor, maestru internațional. 

Am avut onoarea să fiu mulți ani coleg cu doamna Cristina Foișor, aici la Timișoara. Mă bucur că am revenit acasă pentru acest eveniment și că putem aduce șahul aici, în capitala europeană a Culturii. Să fie șah!„, a punctat și Alin Berescu, vicepreședintele FRȘ. 

În anul 2022 Federația Română de Șah a demarat un proiect amplu, denumit Grand Prix România, având ca obiective principale susținerea performanței la vârf în șahul din România, și pe termen mediu, repoziționarea României drept “Capitală a șahului” în Europa.

În anul 2023 circuitul Grand Prix România 2023 are fondul total de premiere să fie în valoare de 875.000 lei.

De asemenea, noul site al circuitului este în limba engleză, www.romaniagp.ro, pentru a oferi șansa tuturor iubitorilor șahului de peste hotare să participe la aceste evenimente.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.