Skip to main content

Alin Nica, preşedintele CJT, critică dur propunerea Guvernului de eliminare a facilităţilor fiscale în domeniile construcţii şi IT

Creşterea veniturilor bugetare rămâne principala preocupare a Guvernului României, care propune ca de la 1 septembrie să fie implementată o serie de măsuri care impactează mediul de business.

Este vorba, printre aletele, despre majorarea impozitului pentru microîntreprinderi şi eliminarea facilităţilor fiscale de care beneficiază, în prezent, domeniul construcţiilor şi cel de IT.

CITEŞTE ŞI: Peste 30 de mari maeștri internaționali, prezenți la Timișoara Grand Prix Rapid –  Memorialul Cristina Foișor

Propunererile sunt aspru criticate, atât deantreprenori şi angajaţii din cele două domenii, cât şi de unii politicieni.

În această categorie se încadrează şi Alin Nica, preşedinte PNL Timiş şi al CJT, care spune că eliminarea facilităţilor fiscale din domeniile construcţii şi IT va afecta deopotrivă universitățile de profil, angajatorii și angajații.

„Păstrez legătura cu mediul de afaceri și știu cât de importantă este predictibilitatea și siguranța în relația cu autoritățile statului. De exemplu, domeniul construcțiilor: nu poți spune în 2018 că este domeniu strategic pentru 10 ani, iar după doar cinci ani, să dai peste cap socotelile companiilor. Chiar dacă este o situație de criză, e periculos să alunecăm în socialism și să sacrificăm domeniile care produc. Sunt de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propun să începem cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administrația centrală și în agențiile aferente. Și noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcționează”, spune Alin Nica.

Preşedintele CJT anunţă că va susține în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județean din România, la nivel național, în cadrul negocierilor, și, public, păstrarea excepțiilor fiscale din IT și eliminarea pragului de 7.5% pentru cheltuielile cu activitățile culturale, sportive și cele specifice cultelor.

„Timișoara este Capitală Europeană a Culturii și cel mai bun exemplu că investițiile în cultură aduc turiști și generează creștere în domeniul turismului și HoReCa. Timișul trebuie să rămână liberal atât în gândire cât și în acțiune, solidar cu mediul de afaceri și alături de oamenii corecți care au muncit din greu pentru ceea ce au și care nu merită să fie supraimpozitați. Socialiștilor li se pare egoism dorința naturală a oamenilor care produc să păstreze mai mult din ce câștigă și, drept urmare, îi suprataxează. Oamenii politici de stânga au introdus toate exceptiile din Codul fiscal iar acum, cu maximă ipocrizie, dau vina pe cei exceptați că sunt privilegiați și trebuie sancționați. Principial, social democrații nu vor să dea libertatea alegerii celei mai potrivite modalități de organizare fiscală, iar celor care se descurcă în hățișul fiscal total nepredictibil, le impun constrângeri suplimentare. Prin plafonarea prețurilor, aceștia vor controlul economiei din partea statului, uitând că oferta și cererea stau la baza economiei de piață. În general vorbind, din păcate, socialiștilor nu le place libertatea de alegere pentru că s-ar putea să nu mai fie aleși” consideră Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.