Skip to main content

Alin Nica, preşedintele CJT, critică dur propunerea Guvernului de eliminare a facilităţilor fiscale în domeniile construcţii şi IT

Creşterea veniturilor bugetare rămâne principala preocupare a Guvernului României, care propune ca de la 1 septembrie să fie implementată o serie de măsuri care impactează mediul de business.

Este vorba, printre aletele, despre majorarea impozitului pentru microîntreprinderi şi eliminarea facilităţilor fiscale de care beneficiază, în prezent, domeniul construcţiilor şi cel de IT.

CITEŞTE ŞI: Peste 30 de mari maeștri internaționali, prezenți la Timișoara Grand Prix Rapid –  Memorialul Cristina Foișor

Propunererile sunt aspru criticate, atât deantreprenori şi angajaţii din cele două domenii, cât şi de unii politicieni.

În această categorie se încadrează şi Alin Nica, preşedinte PNL Timiş şi al CJT, care spune că eliminarea facilităţilor fiscale din domeniile construcţii şi IT va afecta deopotrivă universitățile de profil, angajatorii și angajații.

„Păstrez legătura cu mediul de afaceri și știu cât de importantă este predictibilitatea și siguranța în relația cu autoritățile statului. De exemplu, domeniul construcțiilor: nu poți spune în 2018 că este domeniu strategic pentru 10 ani, iar după doar cinci ani, să dai peste cap socotelile companiilor. Chiar dacă este o situație de criză, e periculos să alunecăm în socialism și să sacrificăm domeniile care produc. Sunt de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propun să începem cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administrația centrală și în agențiile aferente. Și noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcționează”, spune Alin Nica.

Preşedintele CJT anunţă că va susține în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județean din România, la nivel național, în cadrul negocierilor, și, public, păstrarea excepțiilor fiscale din IT și eliminarea pragului de 7.5% pentru cheltuielile cu activitățile culturale, sportive și cele specifice cultelor.

„Timișoara este Capitală Europeană a Culturii și cel mai bun exemplu că investițiile în cultură aduc turiști și generează creștere în domeniul turismului și HoReCa. Timișul trebuie să rămână liberal atât în gândire cât și în acțiune, solidar cu mediul de afaceri și alături de oamenii corecți care au muncit din greu pentru ceea ce au și care nu merită să fie supraimpozitați. Socialiștilor li se pare egoism dorința naturală a oamenilor care produc să păstreze mai mult din ce câștigă și, drept urmare, îi suprataxează. Oamenii politici de stânga au introdus toate exceptiile din Codul fiscal iar acum, cu maximă ipocrizie, dau vina pe cei exceptați că sunt privilegiați și trebuie sancționați. Principial, social democrații nu vor să dea libertatea alegerii celei mai potrivite modalități de organizare fiscală, iar celor care se descurcă în hățișul fiscal total nepredictibil, le impun constrângeri suplimentare. Prin plafonarea prețurilor, aceștia vor controlul economiei din partea statului, uitând că oferta și cererea stau la baza economiei de piață. În general vorbind, din păcate, socialiștilor nu le place libertatea de alegere pentru că s-ar putea să nu mai fie aleși” consideră Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în această perioadă ultima ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de sufletul publicului larg bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă.
Mai multe echipaje de pompieri s-au mobilizat în această dimineață pentru lichidarea unui incendiu violent.
Primăriile marilor orașe din regiunea de vest a țării au acum posibilitatea de a accesa bani europeni, prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții în infrastructura rutieră, în modernizarea sau construirea de șosele de centură, pasaje, noduri rutiere și pasarele pietonale, pentru decongestionarea traficului.
Un nou centru medico-social va fi amenajat în Timișoara, cu fonduri europene. Acesta urmează să asigure îngrijiri medicale pentru bolnavii cronici, pentru pacienții post-operatori, dar și pentru cei care au nevoie de îngrijiri paliative specializate.