Skip to main content

Penalități uriașe pentru firma care se ocupă de lucrările de modernizare a Școlii Generale 30! În plus trebuie să predea de urgență amplasamentul

Firma care se ocupă de modernizarea Școlii Generale 30 din Timișoara, obligată să plătească penalități uriașe pentru că nu a finalizat la timp lucrările.

Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie a acestui an, însă proiectul este gata în proporție de doar 70%.

Și pentru că în ultimele luni nu a existat un progres fizic și financiar, municipalitatea a decis să aplice penalități în valoare de 2.678.435,14 de lei, pentru 91 de zile de întârziere peste durata contractuală de finalizare. Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29 aprilie.

„Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei. Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt șantier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scăzut fără justificare încă de la finalul anului trecut. Municipalitatea l-a avertizat în repetate rânduri că trebuie să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile, în caz contrar vor fi aplicate penalități. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat însă investiția într-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe șantier și cu zile în care doar 2 muncitori executau diverse lucrări”, transmite Primăria Timișoara. 

În plus, primarul Dominic Fritz pune aceste întârzieri pe seama ranchiunei pe care constructorul i-o poartă încă din 2022, când acesta a semnat certificatul negativ pentru companie, întrucât a prezentat o asigurare falsă pentru reabilitarea Liceului Lenau, clădirea de pe Gheorghe Lazăr nr. 22-30.

„Pentru că l-am pus pe lista neagră a Primăriei Timișoara, un constructor se răzbună pe spatele copiilor. Prin mai multe canale au ajuns la noi declarații ale patronului firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale. Un cinism revoltător și un joc politic dus mult prea departe, împotriva timișorenilor. Bătaia de joc a constructorului față de banii publici e și mai greu de suportat, pentru că vorbim de o investiție așteptată de mii de copii și părinți. Îl va costa scump și nu va mai lucra cu Primăria niciodată, dar de nerecuperat sunt nervii celor care depind de finalizarea șantierului”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În acest moment investiția este gata în proporție de 70%, iar de finisajele interioare, pasarelele de trecere între corpul D și clădirea existentă, montarea instalațiilor de stingere incendiu și instalațiile electrice curenți slabi și amenajarea terasei circulabile, însemnând restul de 30%, se va ocupa noua firmă contractată în urma licitației organizate de PMT.

Reamintim că în cadrul contractului există două tipuri de lucrări: cele de modernizare ale celor 3 corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, corpurile D și E. Extinderile vor suplimenta suprafațele construite cu 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E. 

Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Valoarea totală a proiectului este de peste 24.8 milioane de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.