Skip to main content

Patru milioane de euro, aruncate la gunoi! Proiectul făcut pe genunchi, care anulează două benzi de circulaţie pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri din Timiş

La mai bine de două luni de când preşedintele CJT anunţa desfiinţarea a două dintre sensurile giratorii care ştrangulează traficul de pe drumul Timişoara – Giroc, situaţia este neschimbată.

Deşi era vorba despre o investiţie minoră, care include şi lărgirea la două benzi a celorlate două giraţii, lucrurile bat pasul pe loc.

CITEŞTE ŞI: Atenție, șoferi! Se închide circulația la trecerea de cale ferată, la intrare în Giarmata, pentru extinderea drumului la patru benzi! Traficul va fi deviat

De vină este, conform vicepreşedintelui CJT, Alexandru Proteasa, Marcel Ciolacu şi Ordonanţa de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Lărgirea girațiilor de la Giroc este blocată de ordonanța austerității a premierului Ciolacu. Consiliul Județean a derulat procedura de achiziție pentru efectuarea lucrărilor, avem și un câștigător, firma Strabag, însă, din cauza schimbării legislației, nu este legal să derulăm astfel de lucrări. Ordonanța lui Ciolacu este valabilă până la sfârșitul acestui an, sper că nu se va prelungi și, anul viitor, să putem interveni la Giroc”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Ştrangularea traficului pe cei 2,5 kilometri de şosea a survenit odată cu amenajarea celor patru sensuri giratorii, la intersecţiile cu străzile Aviației, Soarelui, Jupiter și Neptun.

Lucrările au fost realizate în luna mai şi au costat 473.930 de lei.

Şoferii s-au revoltat încă de la început, pentru că giraţiile îi forţează să folosească doar prima bandă, în timp ce a doua este complet liberă.

Cei care se încumetă să circule pe banda a doua, trebuie să aştepte zeci de minute să intre în sensurile giratorii care se succedă din 500 în 500 de metri.

Astfel, şoferii circulă bară la bară şi parcurg o distanţă de 2,5 kilometri, cam în 20 de minute.

CITEŞTE ŞI: Bărbatul din Dumbrăviţa care i-a ajutat pe criminalii omului de afaceri din Sibiu, rămâne în arest!

Revolta lor este cu atât mai mare cu cât, tocmai din cauza aglomeraţiei, drumul a fost lărgit la patru benzi, în urmă cu 10 ani, contra sumei de 4,1 milioane de euro.

Acum, proiectul sensurilor giratorii, făcut pe genunchi, anulează două benzi de circulaţie şi aduce drumul înapoi în timp.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.