Skip to main content

Pasajul Solventul, cartoful fierbinte din mâna administraţiei Fritz! Consilierul local Roxana Iliescu prezintă situaţia la zi a lucrărilor care ar trebui să fie gata săptămâna viitoare

Şantierul de la Pasajul Solventul avansează greu. La mai bine de un an de la expirarea termenului inițial pentru finalizare, lucrările abia au ajuns la jumătate.

O spune consilierul local Roxana Iliescu, după ce primarul a anunţat stadiul investiţiei, fără a pomeni nimic despre momentul în care va fi gata.

“Sunt executate în proporție de aproximativ 50%, iar ultimul termen contractual de finalizare a lucrărilor (prelungit în mai multe rânduri), se împlinește în 21 mai 2024! Primarul Fritz și primăria, prin mesajele transmise ieri, mint prin omisiune să vă relateze situația dezastruoasă a acestui proiect!

“Este o conexiune pe care timișorenii o așteaptă de decenii bune și mă bucur că acum în sfârșit, devine realitate!”, afirmă în cursul zilei de ieri Fritz.

Nu știu ce devine realitate în mintea primarului, dar ce vă pot spune este faptul că peste câteva zile, în 21 mai 2024, se împlinește ultimul termen contractual pentru finalizarea lucrărilor!

Asta în contextul în care lucrările au fost întârziate un an și 3 luni, iar stadiul execuției acestui proiect este de aproximativ 50% !”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Consilierul local face şi o cronologie a proiectului care a demarat pe vremea fostului primar, Nicolae Robu.

Contractul de execuţie şi proiectare a fost semnat pe 28 septembrie 2020, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 15 decembrie 2020.

Conform contractului, investiţia trebuie finalizată la mijlocul lunii febriarie 2023, însă termenul a fost prelungit de mai multe ori.

“Cum a reușit să gestioneze primarul Fritz si echipa lui de mari specialiști în frunte cu Lațcău și acest proiect primit pe tavă? Citiți și vă minunați:

1) au început glorios cu un ordin de sistare a lucrărilor: 22.12.2020- 15.02.2021;

2) a urmat un nou ordin de sistare a lucrărilor din 12.05.2021- în 06.09.2021;

3) au intervenit pe proiectare, solicitând modificări, consecința fiind depășirea termenului din contract, aferent proiectării;

4) abia în noiembrie 2021 au emis Autorizația de Construire, cu o întârziere de câteva luni bune;

5) urmare a ordinelor de sistare descrise la punctul 1) și 2), în 07.02.2023 s-a semnat act adițional de prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor, noul termen fiind în 06.08.2023;

6) în 03.08.2023 au încheiat un alt act adițional de prelungire pentru evenimente neprevăzute, noul termen de finalizare fiind în 21.09.2023;

7) în 20.09.2023, alt act adițional de prelungire pentru evenimente neprevăzute, cu un alt termen de finalizare a lucrărilor în 16.02.2024;

8) în decembrie 2023 au emis iar ordin de sistare a lucrărilor din 11.12.2023-15.03.2024;

9) ultimul act adițional de prelungire a lucrărilor l-au semnat în 15.02.2024 pentru sistarea de la punctul opt, noul termen de finalizare a lucrărilor și ultimul fiind în 21.05.2024!

10) lucrările de mare complexitate cu care se laudă Fritz sunt executate în absența șefului de șantier, persoană cheie nominalizată în cadrul licitației de atribuire a contractului. Începând cu 05.02.2024, șeful de șantier nu a mai fost prezent pe șantier. Procesul-Verbal de inspecție încheiat în 12.02.2024 este semnat în mod nelegal de managerul de proiect!”, punctează Roxana Iliescu.

În tot acest timp, valoarea contractului a crescut de la 111,6 milioane lei la 132 milioane lei, iar o parte din bani vine prin programul Anghel Saligny.

“În februarie 2023 au obținut o finanțare guvernamentală prin programul mult blamat de useriști, Anghel Saligny, de 43 milioane lei. Până la acest moment, la mai bine de 1 an de zile, nu au reușit să absoarbă decât vreo 6 milioane lei.

Atât s-a putut!

PS 1)așteptam din partea primarului să ne comunice public următorul termen de finalizare a lucrărilor, pe care îl vor negocia în ședința de astăzi cu reprezentantii celor care execută lucrările”, şi-a încheiat Roxana Iliescu, postarea de pe facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.