Skip to main content

Muzică de cameră, poezie, teatru și lectură, în cadrul unui festival de excepție organizat de UVT! Evenimentele au loc pe tot parcursul lunii mai

În luna mai, Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara invită iubitorii muzicii din centrul universitar timișorean să participe la Festivalul muzicii de cameră.

Cea de a XIX-a ediție a Festivalului muzicii de cameră a debutat în 9 mai cu recitalul The Romanian Flute Ensemble, din cadrul turneului ICONS, o experiență contemporană a legendelor pop-rock.

Pe parcursul întregii luni, studenții și cadrele didactice ale Facultății de Muzică și Teatru, elevi și profesori de la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, muzicieni consacrați vor încânta publicul timișorean cu muzică camerală, poezie, teatru și lectură în cele trei locații: sala Orpheum, sala Barocă, Mansarda Bastionului Maria Theresia.

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului muzicii de cameră de la Timișoara continuă cu următoarele următoarele evenimente:

  • 17 mai: recitalul cameral interpretat de studenții clasei conf. univ. dr. Mariana Șarba
  • 22 mai: recitalul cameral susținut de conf. univ. dr. Roxana Ardeleanu (pian), lect. univ. dr. Aura Twarowska (mezzosoprană), Székely Mártin (poezie) și Sarah Țurlui (vioară);
  • 23 mai: recitalul cameral susținut de studenții clasei conf. univ. dr. Ionuț Dorobanțu și recitalul de lied Sabin Păuța susținut de Adina Covaci (soprană), Cristian Ardelean (bariton) și lect. univ. dr. Silviana Ana Cîrdu (pian);
  • 26, 27, 28 mai: recitalul cameral susținut de studenții clasei prof. univ. dr. habil. Manuela Mihăilescu și cel susținut de studenții clasei conf. univ. dr. Matei Rogoz
  • 31 mai: recitalul cameral susținut de Cornelia Oncioiu (mezzosoprană) și lect. univ. dr. Aida Marc (pian)

Pe lângă acestea, organizatorii evenimentului anunță desfășurarea și a altor evenimente, dar și a peste douăzeci de întâlniri spectaculoase pentru publicului timișorean.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.