Skip to main content

Veste bună pentru Timişoara! Programul TM2023, exceptat de la tăierile bugetare adoptate de Guvern

Ordonanța de urgență care prevede reducerea cheltuielilor bugetare în toate Primăriile, a fost modificată astăzi, pentru salvarea programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Asta după ce, săptămâna trecută, a consilierii locali au votat o rectificare bugetară prin care au fost tăiate 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacolele de muzică şi teatru din oraşul de pe Bega,

CITEŞTE ŞI: Poliția, în alertă! Un tânăr de 23 de ani, dispărut fără urmă, de câteva zile! Nimeni nu mai știe nimic de el

La vremea respectivă primarul Dominic Fritz spunea că multe dintre concertele şi piesele de teatru programare în cadrul TM2023 vor fi anulate şi a făcut un nou apel către Guvern, să excludă Timişoara din aceastp ordonanţă a austerităţii.

„O anunț cu tristețe, dar OUG 34 face astăzi prima victimă. Cu această rectificare forțată de guvern, trebuie să tăiem peste 8 milioane de lei la cultură în mijlocul Capitalei Culturale. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, o producție importantă la Teatrul German din toamnă va trebui anulată și că, în următorii 2 ani, între 40 și 60 de spectacole nu se vor mai juca. La Casa de Cultură, vor fi anulate mai multe spectacole, inclusiv o parte din cele programate în cadrul Zilelor Timișoarei, iar la Filarmonică trebuie să găsim o soluție pentru finanțarea unei scene exterioare, pe care în prezent nu ne-o mai permitem”, anunţa primarul Timişoarei, Dominic Fritz, pe data de 19 iunie.

Rezultatul este că astăzi, deputaţii au amendat ordonanţa, astfel încât tăierile bigetare să nu se aplice  cheltuielilor aferente susținerii desfășurării Programului național Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

“Am luat această inițiativă pentru a nu periclita implementarea tuturor proiectelor culturale aflate în plină desfășurare, anularea multora dintre ele având un puternic impact negativ asupra imaginii României. Primarul Dominic Fritz vorbea de curând despre tăieri bugetare de aproximativ 8 milioane de lei din banii destinați evenimentelor culturale însă de azi, ca urmare a amendamentului votat în Camera Deputaților, aceste reduceri de cheltuieli nu mai sunt necesare”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Odată aprobat acest amendament, bugetul Timişoarei va trebui din nou rectificat, pentru ca cele 8 milioane de lei tăiate, săptămâna trecută, să fie acordate din nou, instituţiilor de cultură.

CITEŞTE ŞI: Expoziție de tramvaie istorice, la Timișoara, cu ocazia aniversării a 154 de ani de transport public!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.