Skip to main content

Veste bună pentru Timişoara! Programul TM2023, exceptat de la tăierile bugetare adoptate de Guvern

Ordonanța de urgență care prevede reducerea cheltuielilor bugetare în toate Primăriile, a fost modificată astăzi, pentru salvarea programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii.

Asta după ce, săptămâna trecută, a consilierii locali au votat o rectificare bugetară prin care au fost tăiate 8 milioane de lei din bugetul pentru spectacolele de muzică şi teatru din oraşul de pe Bega,

CITEŞTE ŞI: Poliția, în alertă! Un tânăr de 23 de ani, dispărut fără urmă, de câteva zile! Nimeni nu mai știe nimic de el

La vremea respectivă primarul Dominic Fritz spunea că multe dintre concertele şi piesele de teatru programare în cadrul TM2023 vor fi anulate şi a făcut un nou apel către Guvern, să excludă Timişoara din aceastp ordonanţă a austerităţii.

„O anunț cu tristețe, dar OUG 34 face astăzi prima victimă. Cu această rectificare forțată de guvern, trebuie să tăiem peste 8 milioane de lei la cultură în mijlocul Capitalei Culturale. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, o producție importantă la Teatrul German din toamnă va trebui anulată și că, în următorii 2 ani, între 40 și 60 de spectacole nu se vor mai juca. La Casa de Cultură, vor fi anulate mai multe spectacole, inclusiv o parte din cele programate în cadrul Zilelor Timișoarei, iar la Filarmonică trebuie să găsim o soluție pentru finanțarea unei scene exterioare, pe care în prezent nu ne-o mai permitem”, anunţa primarul Timişoarei, Dominic Fritz, pe data de 19 iunie.

Rezultatul este că astăzi, deputaţii au amendat ordonanţa, astfel încât tăierile bigetare să nu se aplice  cheltuielilor aferente susținerii desfășurării Programului național Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

“Am luat această inițiativă pentru a nu periclita implementarea tuturor proiectelor culturale aflate în plină desfășurare, anularea multora dintre ele având un puternic impact negativ asupra imaginii României. Primarul Dominic Fritz vorbea de curând despre tăieri bugetare de aproximativ 8 milioane de lei din banii destinați evenimentelor culturale însă de azi, ca urmare a amendamentului votat în Camera Deputaților, aceste reduceri de cheltuieli nu mai sunt necesare”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Odată aprobat acest amendament, bugetul Timişoarei va trebui din nou rectificat, pentru ca cele 8 milioane de lei tăiate, săptămâna trecută, să fie acordate din nou, instituţiilor de cultură.

CITEŞTE ŞI: Expoziție de tramvaie istorice, la Timișoara, cu ocazia aniversării a 154 de ani de transport public!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.