Skip to main content

Pacienții se vor putea trata în bazinele cu apă termală de la Clinica de Balneologie, abia din toamnă! Lucrările au întârziat mai bine de un an

Primii pacienți vor beneficia de tratamente moderne la noua Clinica de Balneologie, abia din toamnă!

Municipalitatea construiește de la zero o clădire nouă pentru Clinica de Balneologie din cadrul Spitalului Municipal și reabilitează una dintre clădirile existente.

Șantierul a început în vara anului 2021 și trebuia să dureze 21 de luni, însă lucrările au fost întârziate.

În momentul de față, constructorul a finalizat finisajele exterioare în proporție de 90%, a terminat lucrările de montare a hidranților și este aproape gata cu instalațiile interioare. Urmează să efectueze probele pentru instalații, să monteze tavanul fals și pardoseala și să instaleze centrala de tratare a aerului pe acoperișul clădirii reabilitate.

Având în vedere nivelul ridicat de umiditate care rezultă în urma tratamentelor oferite, Clinica de Balneologie include în dotare o centrală de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele două clădiri, va păstra un nivel de umiditate redus în special în zona bazinului și a băilor galvanice și va purifica și steriliza aerul. La intrarea/ieșirea din clinică vor exista perdele de aer pentru a menține temperatura interioară la un nivel confortabil de 20°C-24°C.

Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații.

Investiția la Balneologie e trei sferturi gata și dacă lucrurile merg conform așteptărilor, primii pacienți timișoreni ar beneficia de tratamente moderne din această toamnă”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a investiției (construcție și dotări) este de 23,7 milioane de lei (TVA inclus). Execuția este realizată de firma Alex-Dia Construct SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]