Skip to main content

Pacienții se vor putea trata în bazinele cu apă termală de la Clinica de Balneologie, abia din toamnă! Lucrările au întârziat mai bine de un an

Primii pacienți vor beneficia de tratamente moderne la noua Clinica de Balneologie, abia din toamnă!

Municipalitatea construiește de la zero o clădire nouă pentru Clinica de Balneologie din cadrul Spitalului Municipal și reabilitează una dintre clădirile existente.

Șantierul a început în vara anului 2021 și trebuia să dureze 21 de luni, însă lucrările au fost întârziate.

În momentul de față, constructorul a finalizat finisajele exterioare în proporție de 90%, a terminat lucrările de montare a hidranților și este aproape gata cu instalațiile interioare. Urmează să efectueze probele pentru instalații, să monteze tavanul fals și pardoseala și să instaleze centrala de tratare a aerului pe acoperișul clădirii reabilitate.

Având în vedere nivelul ridicat de umiditate care rezultă în urma tratamentelor oferite, Clinica de Balneologie include în dotare o centrală de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele două clădiri, va păstra un nivel de umiditate redus în special în zona bazinului și a băilor galvanice și va purifica și steriliza aerul. La intrarea/ieșirea din clinică vor exista perdele de aer pentru a menține temperatura interioară la un nivel confortabil de 20°C-24°C.

Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații.

Investiția la Balneologie e trei sferturi gata și dacă lucrurile merg conform așteptărilor, primii pacienți timișoreni ar beneficia de tratamente moderne din această toamnă”, a anunțat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a investiției (construcție și dotări) este de 23,7 milioane de lei (TVA inclus). Execuția este realizată de firma Alex-Dia Construct SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.