Skip to main content

Aproape două mii de oameni din Ghiroda, afectaţi de reducerea numărului de autobuze de pe traseu! Şeful PNL Timiş vorbeşte despre un război politic

Cu aproape 150 de şoferi lipsă, STPT a ajuns să anuleze zeci de curse, atât de pe raza Timişoarei cât şi din zona metropolitană.

Printre cei mai afectaţi sunt călătorii din Ghiroda unde de pe liniile M11, M29 şi M30 dispar, începând de astăzi, 12 curse.

CITEŞTE ŞI: 60 de pompieri intervin de urgenţă, în apropiere de Timişoara! Incendiu uriaş, la o hală de depozitare

Este vorba despre autobuze şi troleIbuze folosite în special de elevi navetişti şi angajaţi care lucrează în Timişoara şi locuiesc în Ghiroda sau Giarmata Vii.

“1800 de persoane sunt afectate direct. Conform graficelor pe care le avea de la STPT, cam la aceste cifre se ridică numărul de elevi şi pensionari care folosesc cel mai des, aceste mijloace de transport în comun. Pe lângă acestea, mai sunt şi angajaţi, dar într-un număr mult mai mic, care folosesc aceste curse. Pe M30, spre exemplu, era o cursă la 22:36, care pleca de a Bastion. Acea cursă era ultima şi a fost introdusă în grafic, pentru că a fost solicitată de mai mulţi angajaţi din Timişoara, ca să poată ajunge acasă, după ce îşi termină programul de lucru, în Timişoara”, a explicat astăzi, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu.

Edilul spune că măsura este una abuzivă, pe care SMTT a luat-o fără consultarea cetăţenilor şi a autorităţilor din Ghiroda şi cu încălcarea contractului de asigurare a transportului public.

Pe de altă parte, Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, pune desfiinţarea celor 12 curse spre şi dinspre Ghiroda pe seama unui răboi politic.

“Eu chiar cred că această reducere se datorează, în primul rând, culorii politice a primarului, pentru că nu a fost tăiate curse de la Foeni, de la 30-40 de kilometri, ca să spui că faci o economie a cheltuielilor, ci au fost tăiate de pe cea mai mica distanţă. Şi cred că un alt motiv este îndrăzneala lui Ionuţ (Stănuşoiu – n.a) de a acţiona în judecată pe Ruben Laţcău şi conducerea SMTT, pentru justeţea măsurilor pe care ei doresc să le impună cu forţa în această asociaţie”, spune preşedintele PNL Timiş, Alin Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.