Oraşul Sânnicolau, sufocat de gunoaie! De ce nu se mai ridică deşeurile de pe străzi?

Este situaţie de criză, în oraşul Sânnicolau Mare, din judeţul Timiş, unde angajaţii firmei de salubritate refuză să mai ridice deşeurile menajere.

Oamenii au recurs la această măsură de protest, supăraţi că nu şi-au primit salariile.

CITEŞTE ŞI: Oraşul Sânnicolau, sufocat de gunoaie! De ce nu se mai ridică deşeurile de pe străzi?

În Sânnicolau Mare, serviciile de salubritate sunt asigurate de firma Brai-Cata, care a câştigat licitaţia organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş.

Reprezentanţii primăriei spun că acesta nu este un caz izolat, iar operatorul încalcă adesea relaţiile contractuale, întârziind colectarea deşeurilor.

Şi asta în ciuda faptului că autorităţile au oferit firmei tot suportul, punând la dispoziţia operatorului, inclusive maşinile de colectare a gunoiului şi pubelele Gosan, firma din subordinea Consiliului Local Sânnicolau Mare, care s-a ocupat până recent, de această activitate.

„Este inacceptabil ce se întâmplă la Sânnicolau. Și noi la Primărie și oamenii care stau cu gunoiul neridicat deși plătesc serviciul de salubritate, ne întrebăm cum este posibil să câștigi o licitație, să ai curaj să semnezi un contract de livrare a unui serviciu și tu ca firmă să nu ai utilaje, să nu ai bani de sediu sau să îți plătești angajații. Felul în care se comportă acest operator este o insultă la adresa tuturor, la adresa eforturilor noaste de a a păstra curățenia în oraș, nu în ultimul rând este o amenințare la adresa sănătății sânmiclăușenilor. Vom continua să sesizăm toate instituțiile care pot sancționa acest operator. Am sesizat Consiliul Județean, am sesizat ADID-ul, vom face toate plângerile scrise posibile, până la Ministerul Mediului, astfel încât operatorul să fie sancționat în cel mai dur mod posibil”, a declarat Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

CITEŞTE ŞI: Şi pe poliţişti i-a uimit! Cum a încercat o femeie din Timiş, care şi-a pierdut buletinul, să iasă din ţară?

Edilul mai spune că cei de la Consiliul Judeţean Timiş cunosc problema, dar nu au fcăut nimic.

În aceste condiţii, Sânnicolau Mare riscă să ajungă sufocat de gunoaie.

„Suntem dezamăgiți de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş deoarece noi am anticipat problemele actuale și am atras atenția în repetate rânduri. Ne gândim chiar la o solicitare de reziliere a contractului cu actualul operator de salubritate”, a mai adăugat Dănuț Groza.

De cealaltă parte, vicepreşedintele CJT, Traian Stancu, spune că de vină sunt reprezentanţii Primăriei, care le pun beţe în roate, celor de la firma de salubritate. În plus, el anunţă că situaţia s-a rezolvat deja.

 „Situaţia acolo este în felul următor. Am avut o firmă care se numea Libro şi a câştigat licitaţia într-o asociere cu Brai-Cata la Sânnicolau Mare să colecteze deşeuri. Din cauza relaţiei proaste cu primăria şi cu primarul în mod special, firma respectivă s-a retras a venit altă firmă a preluat angajaţii de acolo şi au fost diferenţe între salarii, şi a mai fost o problemă în care Primăria voia nişte bani pentru tomberoane. S-a rezolvat astăzi acea problemă. Au fost două ore în care nu s-a lucrat, oamenii au fost în grevă, dar acum totul s-a rezolvat şi se lucrează, angajaţii sunt în programul normal. Avem două primării Lugoj şi Sânnicolau Mare care, din motive că au avut propria firmă dec olectare a deşeurilor, avem probleme, cu două societăţi, cu doi operatori diferiţi”, spune vicepreşedintele CJT, Traian Stancu.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.