Skip to main content

Obezitatea, o problemă de sănătate publică! Reputați medici timișoreni abordează acest subiect în cadrul unei conferințe la UMF

Obezitatea a devenit în ultimii ani un motiv tot mai mare de îngrijorare pentru specialiştii din întreaga lume, care o cataloghează drept o problemă critică de sănătate publică. În context, a fost lansată, la nivel național, o campanie de informare.

Proiectul „Controlează Obezitatea” este este derulat la nivel național în marile centre universitare de medicină: București, Timișoara, Iași, Târgu Mureș, Oradea, Craiova, Cluj-Napoca și Sibiu.

Obezitatea este în primul rând o afecțiune medicală, iar din cauza faptului că reprezintă un factor de risc pentru numeroase alte afecțiuni, cum ar fi bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, afecțiuni articulare, probleme respiratorii sau anumite tipuri de cancer, obezitatea are un impact negativ major asupra sănătății și a calității vieții.

51% din populaţia lumii, adică peste patru miliarde de oameni, vor fi obezi sau supraponderali în următorii 11 ani, spun specialiştii. Obezitatea infantilă la nivel mondial ar putea creşte de peste două ori în comparaţie cu nivelurile din 2020, la 208 milioane de băieţi şi 175 de milioane de fete până în 2035.

În județul Timiș, numărul persoanelor cu obezitate raportat și înregistrat oficial la finalul anului trecut este de 8.926 de persoane, puțin peste 1% din totalul populației din județ, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Timiș. Totuși, acest număr nu reflectă exact situația reală, fiind mult subdimensionat, potrivit estimărilor de specialitate.

În acest context, va fi organizată conferința „Obezitatea –  problemă de sănătate publică„, desfășurată cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Astfel, cea de-a treia etapă a proiectului va avea loc la Timișoara, în 28 mai, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara (Piaţa Eftimie Murgu, nr. 2).

La conferința de presă vor participa:

  • Prof. Univ. Dr. Octavian Crețu, Rectorul UMF „Victor Babeș” din Timișoara
  • Prof. Univ. Dr. Dorel Săndesc, Manager al SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara
  • Prof. Univ. Dr. Cristian Oancea, Manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
  • Prof. Univ. Dr. Bogdan Timar, Decan al Facultății de Medicină a UMF „Victor Babeș” din Timișoara, Șef al Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara
  • Prof. Univ. Dr. Mihaela Vlad, Coordonator al Compartimentului de Endocrinologie, SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara
  • Prof. Univ. Dr. Dana Stoian, Medic primar endocrinologie, SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara
  • Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Inițiatoarea proiectului „Controlează Obezitatea”, Prorector al UMF „Carol Davila” din București și președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.