Skip to main content

Oameni de afaceri din Timiș, la Washington! Cum au sărbătorit Ziua Națională a României?

Reprezentanții companiilor timișene participante la misiunea economică organizată de CCIAT în Statele Unite ale Americii, au luat parte la recepția oferită de Ambasada României la Washigton cu ocazia Zilei Naționale a României.

Au participat numeroși oficiali ai administrației americane, reprezentanți ai corpului diplomatic din Washington, membri ai comunității româno-americane, personalități din mediul academic, cultural și de afaceri din Statele Unite.

În discursul susținut, Ambasadorul României în SUA, E.S. Dan-Andrei Muraru, a evocat beneficiile apartenenței României la NATO, amintind că în 2024 vom marca două decenii de la momentul aderării, precum și contribuția României la securitatea UE.

Prezentă la eveniment, Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a subliniat rolul diplomației culturale și extraordinara putere unificatoare a artei. Ministerul Culturii susține iniţiativele care duc la creşterea vizibilităţii României în Statele Unite, fiind un puternic liant cultural al comunităților românești.

Pe lângă partea profesională, programul misiunii economice timișene, desfășurat în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, la Washington, New York și Miami, a cuprins și vizitarea unor obiective turistice de interes.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.