Skip to main content

Oameni de afaceri din Timiș, la Washington! Cum au sărbătorit Ziua Națională a României?

Reprezentanții companiilor timișene participante la misiunea economică organizată de CCIAT în Statele Unite ale Americii, au luat parte la recepția oferită de Ambasada României la Washigton cu ocazia Zilei Naționale a României.

Au participat numeroși oficiali ai administrației americane, reprezentanți ai corpului diplomatic din Washington, membri ai comunității româno-americane, personalități din mediul academic, cultural și de afaceri din Statele Unite.

În discursul susținut, Ambasadorul României în SUA, E.S. Dan-Andrei Muraru, a evocat beneficiile apartenenței României la NATO, amintind că în 2024 vom marca două decenii de la momentul aderării, precum și contribuția României la securitatea UE.

Prezentă la eveniment, Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a subliniat rolul diplomației culturale și extraordinara putere unificatoare a artei. Ministerul Culturii susține iniţiativele care duc la creşterea vizibilităţii României în Statele Unite, fiind un puternic liant cultural al comunităților românești.

Pe lângă partea profesională, programul misiunii economice timișene, desfășurat în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, la Washington, New York și Miami, a cuprins și vizitarea unor obiective turistice de interes.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.
Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.