Skip to main content

O zi pe care și-o vor aminti cu siguranță! Alin și Alexandra, doi tineri polițiști au avut cea mai grea misiune de până acum, din cariera lor! Au salvat viața unui bărbat care voia să-și pună capăt zilelor!

Alin și Alexandra sunt doi tineri polițiști care s-au confruntat cu o misiune mai puțin obișnuită, și pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând.

Cei doi sunt agenți de poliție în cadrul Biroului Ordine Publică Vulcan, iar în cursul zilei de ieri au fost solicitați prin apelul de urgență 112 să intervină nu pentru a aplana o stare conflictuală, aplicând „sancțiunile legale”, ci pentru a salva o viață. Viața unui tânăr, ca și ei. Dispecerul de serviciu i-a informat că un bărbat de 34 de ani vrea să se arunce de pe barajul din Sohodol. Cei doi polițiști au ajuns în scrut timp la fața locului.

În jurul orei 11.30, în temeiul sesizării, ne-am deplasat la fața locului, unde am identificat bărbatul, care se afla pe barajul din Sohodol, dezbrăcat (având hainele lângă el), manifestându-și intenția de a se sinucide”, au spus cei doi agenți.

Până la sosirea echipei de negociatori ai Poliției, cei doi polițiști de la ordine publică au dat dovadă de ceea ce, în limbajul de specialitate se numește „empatie tactică” și „ventilare emoțională”.

Te cred ca ai probleme, i-a spus unul dintre polițiști, bărbatului. Și eu am, haide să vorbim„, a spus Alin.

În urma discuțiilor purtate cu acesta, l-am convins să renunțe la ideea de sinucidere și l-am determinat să coboare de pe baraj, ajutandu-l în acest sens. În continuare, am purtat discuții cu acesta, fiind întrebat despre motivul gestului pe care urma sa îl facă, acesta ne-a relatat faptul ca are probleme în familie.„, își amintesc cei doi agenți de poliție.

La fata locului s-a prezentat și un echipaj al Ambulanței, care l-a preluat și l-a condus la UPU Petroșani, secția psihiatrie, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.