Skip to main content

O universitate din Timișoara oferă consiliere psihologică online pentru studenții săi, în această perioadă de criză

Specialiștii în psihologie vin în sprijinul studenților și le oferă consiliere psihologică online, în acestă perioadă.

CITEȘTE ȘI: Încă 14 persoane infectate cu coronavirus, s-au vindecat, la Timișoara!

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), oferă studenților săi consiliere psihologică online în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19.

„Frica și anxietatea de boală pot fi copleșitoare, îmbrăcând diverse forme, de la anxietate ușoară, medie, generalizată, ipohondrie și până la atacuri de panică. De aceea, pe lângă recomandările medicale și ajutor logistic, este nevoie și de sprijin emoțional: de atenție la propria persoană, dar și la cei din jur, acceptare, înțelegere și de asigurarea suportului specializat în cazul persoanelor cu predispoziție anxioasă. Prin deschiderea liniei de ajutor dorim să venim în întâmpinarea acestei nevoi și să asigurăm psihoeducație și suport în situațiile de anxietate și atac de panică”, spun psihologii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră.

În acest sens, psihologii CCOC stau la dispoziția studenților care simt că au nevoie de consiliere atât pentru situația descrisă mai sus, cât și în general pentru diverse probleme cu care se confruntă în viața de zi cu zi și pentru care au nevoie de un sfat, sau de sprijin pentru a trece cu bine peste acestea –  serviciul fiind asigurat cu sprijinul Centrului de e-Learning, care gestionează platforma Campus Virtual (cv.upt.ro).

CITEȘTE ȘI: Mobilizare de forțe, după ce o mașină a plonjat în Dunăre! Șoferița a reușit să se salveze

Studenții interesați vor găsi acolo materiale informative privind gestionarea stărilor de anxietate și depresie în contextul pandemiei de COVID-19, păstrarea unei stări de sănătate mentală, măsurile de combatere a coronavirusului, testimoniale, videoclipuri, precum și diferite modalități prin care pot intra în contact direct cu psihologii CCOC, Andreea Fenici și Cristina Hălbac-Cotoară-Zamfir, de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00.

Informații despre activitățile CCOC și sprijinul de care studenții pot beneficia din partea CCOC, pot fi accesate și pe pagina web.ccoc.upt.ro sau pe facebook, la adresa: facebook.com/CCOC.UPT/

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.