Skip to main content

O seară memorabilă, la Filarmonica Banatul din Timişoara! Bolero și alte compoziții magice, pentru a marca Ziua Naţională a Spaniei

Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara va răsuna într-un cadru muzical de excepție în această seară, începând cu ora 19:00, odată cu un concert simfonic impresionant care va aduce pe scenă lucrări celebre ale muzicii clasice.

Evenimentul va culmina cu interpretarea celebrei piese orchestrale „Bolero” a compozitorului Maurice Ravel, cunoscută în întreaga lume pentru ritmul său hipnotic și puterea sa de a captiva audiența.

„Bolero” este una dintre cele mai renumite și distinctive lucrări simfonice din repertoriul muzical.

Cu un ritm crescând și o orchestrare bogată, această compoziție oferă o experiență muzicală unică și va fi un moment de neuitat în cadrul concertului.

CITEŞTE ŞI: Tânăr în stare gravă, după ce a furat o maşină şi a pornit la drum! A intrat în plin într-o autoutilitară, apoi într-un tir

De asemenea, programul serii cuprinde alte lucrări notabile precum „Habanera” de Emmanuel Chabrier, „Simfonia spaniolă pentru vioară și orchestră, op. 21” de Edouard Lalo, în care solista Leticia Moreno va încânta publicul cu măiestria sa la vioară.

Leticia Moreno este o violonistă de renume mondial, recunoscută pentru colaborările sale cu dirijori de marcă și orchestre de top la nivel global.

De-a lungul carierei sale, a lucrat alături de nume sonore precum Zubin Mehta, Esa-Pekka Salonen, Paavo Jarvi, Vladimir Ashkenazy, și mulți alții.

În deschiderea concertului, publicul va avea privilegiul de a asculta „Sinfonia sevillana, op. 23” de Joaquín Turina, care va oferi o prezentare subtilă a sunetelor și atmosferei spaniole.

Dirijat de maestrul Ricardo Casero, directorul artistic al Orquesta Reino de Aragón din Spania, concertul simfonic promite să ofere o experiență muzicală de neuitat, aducând laolaltă artiști talentați și compoziții de excepție.

CITEŞTE ŞI: Răsvan Popescu aduce în faţa cititorilor, romanul „În torent”, o experiență literară captivantă și provocatoare

Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de iubitorii muzicii clasice din Timișoara și din întreaga regiune, iar Sala Capitol va fi scena unde sunetele muzicale vor prinde viață într-un spectacol de neegalat.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://bit.ly/3rlCRPr

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.