Skip to main content

O să-ţi plouă în gură! Tanti Emilia din Coșteiu te aşteaptă la un atelier de făcut cozonaci, urmat de o degustare pe care nu trebuie să o ratezi

Sezonul rece îşi intră tot mai mult în drepturi, iar Organizaţia de Management al Destinaţiei Timişoara lansează proiectul “Tradiţii de iarnă în oraş”.

Şi, pentru că iarnă parcă nu e iarnă, fără zăpadă, vin fiert şi cozonaci, primul eveniment din acest proiect încearcă să aducă în prim plan, măcar nul dintre cele trei elemente.

Astfel, marţi, 21 noiembrie, de la ora 15:00, toţi pofticioşii sunt aşteptaţi la Reciproc Cafe unde tanti Emilia Popa din Coșteiu va pregăti cei mai gustoşi cozonaci.

Iar la final, nimeni nu va fi dezamăgit, pentru că după ce cozonacii pufoşi vor fi scoşi din cuptor, va fi o degustare.

Pentru că altfel cum să simți gustul Sărbătorilor de iarnă dacă nu dintr-o îmbucătură generoasă de coznac cu nucă, mac sau puțină cacao.

„Ce definește viața de zi cu zi a oamenilor care locuiesc într-un oraș? Cum își petrec timpul liber? Cât de des își văd prietenii? În preajma Sărbătorilor de iarnă ne propunem să oferim locuitorilor orașului motive să acorde timp, în plus față de zilele obișnuite, acelor lucruri care fac viața mai frumoasă: întâlniri cu prietenii la un pahar de vin fiert, o după-amiază la spa, un ceai cald în fața unui șemineu sau experiența coacerii unui cozonac în familie”, spun organizatorii evenimentului care o aduc în faţa publicului pe Laura Laurențiu, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari din România.

Proiectul demarat de Organizația de Management al Destinației (OMD) Timișoara se va desfăşura în perioada 26 noiembrie – 22 decembrie, şi se va axa pe experiențe locale și în legătură cu elemente ce țin de această perioadă a anului.

“În colaborare cu reprezentanți ai industriei ospitalității locale și ai instituțiilor de cultură vom promova constant locații, experiențe, meniuri, povești sau evenimente care conțin trimiteri către atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă, către un timp al întâlnirilor dintre oameni în cel mai accesibil loc posibil: orașul în care locuiesc”, mai spun iniţiatorii proiectului.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.