Skip to main content

O să-ţi plouă în gură! Tanti Emilia din Coșteiu te aşteaptă la un atelier de făcut cozonaci, urmat de o degustare pe care nu trebuie să o ratezi

Sezonul rece îşi intră tot mai mult în drepturi, iar Organizaţia de Management al Destinaţiei Timişoara lansează proiectul “Tradiţii de iarnă în oraş”.

Şi, pentru că iarnă parcă nu e iarnă, fără zăpadă, vin fiert şi cozonaci, primul eveniment din acest proiect încearcă să aducă în prim plan, măcar nul dintre cele trei elemente.

Astfel, marţi, 21 noiembrie, de la ora 15:00, toţi pofticioşii sunt aşteptaţi la Reciproc Cafe unde tanti Emilia Popa din Coșteiu va pregăti cei mai gustoşi cozonaci.

Iar la final, nimeni nu va fi dezamăgit, pentru că după ce cozonacii pufoşi vor fi scoşi din cuptor, va fi o degustare.

Pentru că altfel cum să simți gustul Sărbătorilor de iarnă dacă nu dintr-o îmbucătură generoasă de coznac cu nucă, mac sau puțină cacao.

„Ce definește viața de zi cu zi a oamenilor care locuiesc într-un oraș? Cum își petrec timpul liber? Cât de des își văd prietenii? În preajma Sărbătorilor de iarnă ne propunem să oferim locuitorilor orașului motive să acorde timp, în plus față de zilele obișnuite, acelor lucruri care fac viața mai frumoasă: întâlniri cu prietenii la un pahar de vin fiert, o după-amiază la spa, un ceai cald în fața unui șemineu sau experiența coacerii unui cozonac în familie”, spun organizatorii evenimentului care o aduc în faţa publicului pe Laura Laurențiu, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari din România.

Proiectul demarat de Organizația de Management al Destinației (OMD) Timișoara se va desfăşura în perioada 26 noiembrie – 22 decembrie, şi se va axa pe experiențe locale și în legătură cu elemente ce țin de această perioadă a anului.

“În colaborare cu reprezentanți ai industriei ospitalității locale și ai instituțiilor de cultură vom promova constant locații, experiențe, meniuri, povești sau evenimente care conțin trimiteri către atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă, către un timp al întâlnirilor dintre oameni în cel mai accesibil loc posibil: orașul în care locuiesc”, mai spun iniţiatorii proiectului.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Machete tactile, pentru nevăzători, în toate spațiile din sediul principal al Universității de Vest!

UVT a lansat astăzi proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, un proiect unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile toate spațiile principale ale sediului universității.

Focuri de armă, după o șicanare în trafic! Un șofer băut a urmărit un alt șofer până acasă pentru a se răzbuna

Incident în trafic, între doi șoferi! Unul dintre ei a avut impresia că celălalt conducător auto îl șicanează, așa că l-a urmărit până a ajuns acasă, iar apoi s-a dat jos din mașină, a intrat în curtea omului și a tras mai multe focuri cu o armă de vânătoare.

Timișoara va avea cea mai mare platformă imagistică din vestul țării! Alexandru Rafila, în vizită la Spitalul ”Victor Babeș”

Timișoara va avea cea mai mare platformă imagistică din vestul țării, oferind acces la tehnologii de ultimă generație pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților, cu accent pe cei oncologici.

Este oficial! Transport public gratuit şi mai multe mijloace de transport în comun, în weekendul în care se încheie TM 2023

„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii, pregătește un line-up de artiști internaționali și naționali, printre care Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, EMAA și José González.

De la turneele anului, la Cupa României! Timișoara își înscrie numele în istoria padelului românesc

În acest sfârșit de săptămână, Timișoara devine capitala padelului din România, pentru că va găzdui cea dintâi competiție profesionistă care reunește cei mai performanți sportivi practicanți ai acestui sport recunoscut oficial în țara noastră de curând.

Universitatea de Vest, prezentă în rankingul pe teme de sustenabilitate QS Sustainability Ranking!

UVT este prezentă în al doilea ranking pe teme de sustenabilitate organizat de QS, o clasificare specială care măsoară angajamentul fiecărei universități în tratarea cu seriozitate a sustenabilității prin prisma aderării la cele 17 ținte de dezvoltare sustenabilă ale ONU.

FOTO Pompierii au fost azi, ajutoarele lui Moș Nicolae! Le-au adus cadouri copiilor mai puțin norocoși

Pentru ca Moș Nicolae este bătrân și nu poate să ajungă la toți copiii, astăzi, pompierii l-au ajutat pe Moș să împartă o parte din cadouri copiilor cuminți.

Ultimele curse cu vaporașele pe Bega! Ambarcațiunile vor fi scose de pe traseu până la primăvară

Începând de sâmbătă, 9 decembrie, cele 7 nave de pasageri ce navighează pe Canalul Bega, vor andoca pe platforma special amenajată în Depoul Dâmbovița.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul construit de Teatrul Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.