O nouă săptămână dedicată culturii, la Universitatea de Vest din Timișoara!

La UVT, Cultura este capitală și în această săptămână! Cei interesați pot participa la o serie de evenimente memorabile, cu teme și personalități deosebite, anunță reprezentanții Universității.

Așadar, astăzi de la ora 10:00, Facultatea de Arte si Design – UVT ne invită să explorăm mintea artistului prin conferința Neuroscience & Art.

Tot astăzi, începând cu ora 18:00, Andrei Pleșu, unul dintre cei mai importanți intelectuali români, va conferenția în Aula Magna pe tema: „Abisuri tematice. Ce întrebări își mai pun astăzi cercetătorii umaniști?

Miercuri, liceenii sunt invitați să se reprezinte și să ia parte la o dezbatere cu și despre ei în cadrul proiectului Break The Wall. Dezbateri cu liceeni, la Cinema Victoria.

Săptămâna continuă cu Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri, un proiect despre istorii uitate, neștiute, dar spectaculoase, oameni speciali, cu povești aparte.

La Universitatea de Vest din Timișoara dorim să oferim cât mai multe activități culturale pentru toate gusturile și interesele. Așadar, zilele următoare, oamenii cu spirit artistic se pot delecta cu o conferință despre neuroștiință și artă, pasionații de literatură pot savura o întâlnire cu ilustrul Andrei Pleșu; iar cei care doresc să descopere misterele și frumusețea ascunsă a orașului nostru pot urmări proiecțiile din cadrul Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri, alături de scriitoarea Adriana Babeți. Vă așteptăm!”, transmite rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

„Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri” este un proiect comun al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara și al Universității de Vest din Timișoara.

Proiectul face parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Tânără de 19 ani, abandonată într-o maşină distrusă în urma unui accident rutier!

Din cauza vitezei, şoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a părăsit şoseaua şi s-a oprit într-un canal.

Pericolul din centrul Timişoarei! Avertismentul consilierului local, Simion Moşiu: dacă pică o bucată de beton?

Unul dintre simbolurile Timişoarei continuă să fie în paragină, deşi Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru reparaţii.

Controverse uriaşe, în jurul Târgului de Crăciun de la Timişoara! „Kitsch-ul a pus stăpânire pe Cetate! Ruşinos!”

Astăzi se deschide Târgul de Crăciun de la Timişoara, însă imaginile din timpul pregătirilor au făcut ocolul internetului şi au stârnit o mulţime de nemulţumiri.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.