Skip to main content

Noutățile legislative privind protecția mediului, prezentate agenților economici din Timiș, într-un seminar-dezbatere organizat de CCIAT!

Agenții economici din județ, informați despre ultimele noutăți legislative din domeniul protecției mediului.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, a organizat astăzi, la Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș, un seminar de informare având ca temă: Aspecte privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și a gestionării deşeurilor.

Este cel de-al nouălea seminar pe care noi îl organizăm. Face parte din programul sesiunilor de informare pe care îl avem în parteneriat cu Prefectura Județului Timiș, și în fiecare an prin toate instituțiile deconcentrate organizam aceste seminarii pentru informarea mediului de afaceri, și nu numai, cu instituțiile deconcentrate,

ci și cu diferite organizații care sunt pentru interesul mediului de afaceri. Împreună, toate aceste seminarii au însumat undeva la 900 de agenți economici participanți„, a spus Stana Stoianov, director Departamentul de Relații cu Mediul de Afaceri al CCIA Timiș.

Cred ca sunt evenimente foarte binevenite. Felicit pe aceasta cale Camera de Comerț pentru această inițiativă și parteneriatul cu Garda și Agenția de Mediu. Cred că sunt evenimente benefice pentru firmele și operatorii economici din județul Timiș și încurajez pe aceasta cale să fie cât mai interactivă întâlnirea pentru a răspunde la cât mai multe întrebări și clarificări. Le voi transmite ca subiectul mediului este unul de actualitate, foarte important. Este important un viitor cât mai sustenabil, și drept dovadă să reușim și pe cale birocratică să fie o colaborare cât mai bună între instituțiile statului și agenții economici„, a spus subprefectul de Timiș, Raul Ambruș.

Tematica prezentată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș a vizat modul de evidență și de raportare a datelor pentru diferite fluxuri de deșeuri: ambalaje și deșeuri de ambalaje, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori, vehicule scoase din uz, evidența cronologică

lunară și/sau anuală privind cantitățile de deșeuri generate și/sau gestionate conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 17/2023; și aplicarea legislației de mediu în domeniul obținerii actelor de reglementare (avize, acorduri, autorizații, vize anuale).

Ca în fiecare an răspundem cu bucurie invitației Camerei de Comerț, de a le oferi informații din domeniul protecției mediului, agenților economici și am pregătit subiecte de interes în domeniul gestionării deșeurilor și a autorizării activităților cu impact semnificativ asupra mediului și o foarte mare a timpului o vom utiliza în scop constructiv, aceea de a răspunde întrebărilor agenților economici cu privire la neclaritățile și problemele cu care se confrunta în acest domeniu. Ne bucurăm ca au răspuns afirmativ un număr semnificativ de agenți economici și asta denotă faptul ca importanța protecției mediului este la locul cuvenit. În tot decursul timpului o prolemă o constituie gestionarea deșeurilor periculoase și nepericuloase din activitățile cu potențial impact semnificativ asupra mediului„, spune Alina Călușeriu, directorul Agenției de Protecție a Mediului Timiș.

Totodată, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Timiș a prezentat rolul pe care îl are instituția în combaterea poluării apelor.

Seminarul a fost susținut de Rodica Bolocan, consilier superior – Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, Ramona Răduică, consilier superior –  Agenția pentru Protecția Mediului Timiș și Teodora Țoia, comisar – Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș,

Seminarul a fost unul interactiv, agenții economici putând adresa întrebări și/sau pune în discuție spețe cu care se confruntă în activitatea companiei.

Participarea a fost gratuită.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.