Skip to main content

Noul Plan Urbanistic General al Timișoarei intră în dezbatere publică! Au fost obținute toate avizele

A fost prezentat și dezbătut noul Plan Urbanistic General al Timișoarei, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism!

Urmează etapa de transparență decizională. PUG-ul va fi publicat spre consultare publică, pentru o perioadă de 45 de zile și va fi apoi supus spre aprobare Consiliului Local Timișoara.

La doi ani de la deblocarea elaborării Planului Urbanistic General pentru Timișoara, documentația este completă și urmează ca după aprobarea dată de Consiliul Local să intre în vigoare. Elaborarea noului PUG a început în anul 2010.

Ultimul Plan Urbanistic General a fost aprobat în urmă cu peste douăzeci de ani, în anul 2002. Termenul de valabilitate inițial a fost de 5 ani și a fost extins de mai multe ori. Ultimul termen de valabilitate este decembrie 2023.

Planul Urbanistic General, primul în format digital, stabilește reglementările și direcțiile de dezvoltare pentru Timișoara cu privire la aspectele de urbanism, adică regimurile de înălțime, funcțiuni sau coeficientul de utilizare a terenurilor.

Noul PUG sistematizează zonele unde se vor construi viitoare cartiere ale Timișoarei, stabilește funcțiunile de bază, precum rețeaua de spații verzi, mobilitatea și rețeaua de transport public, locații pentru instituții de învățământ și de sănătate etc.

Noul PUG cuprinde și reglementări pentru extinderea zonelor construite cu caracter protejat, pentru a proteja și valorifica patrimoniul cultural al orașului. Sunt stabilite, de asemenea, zone destinate regenerării urbane sau refuncționalizării, precum situri industriale neutilizate în momentul de față.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.