Skip to main content

John Malkovich, după trei zile în Timişoara: Este un oraş frumos! Nu e diferit de Viena!

Unul dintre cele mai aşteptate spectacole din programul TM2023, “The Infernal Comedy”, l-a adus în oraşul de pe Bega pe renumitul actor John Malkovich.

Biletele pentru toate cele trei reprezentanţii s-au vândut în doar câteva ore, iar criticul de film Irina Margareta Nistor a spus, despre primul spectacol, că  a avut un succes imens la public.

Iar prezenţa lui Malkovich în oraşul de pe Bega face din Timişoara, nu doar Capitala Culturală a Europei ci a întregii lumi.

„Am primit multe mesaje şi telefoane în care am fost întrebată când este această întâlnire, pentru că vrem să o vedem. Este impresionant ce aţi spus, că avem peste 150 de spectacole până acum, dar important este că trei dintre ele sunt la Timişoara.  Avem teatru, muzică, costume, avem cărti pe scenă şi vreau să subliniez că aseară cei aflaţi în public au strigat ‘bis’ ceea ce în limba româna înseamnă <<>încă o dată>>. Oamenii ar vrea să aibă o poveste fără sfârşit”, i-a spus Irina Margareta Nistor lui Malkovich, în cadrul întâlnirii pe care actorul a avut-o cu jurnaliştii şi profesioniştii din teatru.

La eveniment a participat şi dirijorul austriac Martin Haselbock, care a povestit cum s-a născut spectacolul “The Infernal Comedy”.

Piesa a fost scrisă de Martin Sturminger, special pentru John Malkovich şi a avut prima reprezentanţie în 2008, în Santa Monica.

„De obicei există un scenariu după care creezi o piesă, dar aici nu a fost vorba de aşa ceva. Eu nu conduc doar orchestra din Viena, ci şi una mai mică, în Los Angeles, şi, cu mulţi ani în urmă, dupa un spectacol în Los Angeles, l-am întâlnit prima dată pe John Malkovich. Am avut doar o discuţie despre cum ar putea un muzician să se alăture unui actor de teatru şi film faimos.  A trebuit să ma gândesc la o temă interesantă. Prin intermediul unei prietene comune ne-am cunoscut şi ea ne-a dat idea, pentru că în Los Angeles avea loc lansarea bigrafiei acestui criminal în serie, Unterwegger. El era încă, în special în Austria în amintirea oamenilor, pentru cee ace făcuse cu 15 ani înurmă. Erau mulţi oameni care îl cunoscuseră pe Unterwegger, iar John a spus: asta ar putea fi tema noastră”, povesteşte Martin Haselbock, dirijorul  Wiener Akademie Orchester.

Odată aleasă tema, Haselbock a apelat la un prieten, să scrie şi să regizeze spectacolul.

Este vorba despre Michael Sturminger care a reuşit o combinaţie perfecta între muzică şi teatru, iar Malkovich a îmbrăţişat imediat proiectul.

“Sigur, mulţi dintre oamenii care vin la această piesă nu sunt fani ai muzicii clasice şi nici nu o cunosc, astfel că am vrut ceva care are un sens mai contemporan, ceva care să facă o legatură între publicul ce urmăreşte şi nu ştie nimic de muzica de acum 200-300 de ani. Cred ca Michael Sturminger, colegul nostru, a scris un prim draft fantastic. Nu a fost nevoie să facem mari schimbări. Am mai scris eu nişte glume, pe care le aveam, în functie de unde eram. Dar în esenţă este neschimbat faţă de prima reprezentanţie din Santa Monica. Este mai profundă, mai densă. Cred că Martin, eu şi Michael, am făcut peste 150 de spectacole, dar în teatru nu înseamnă foarte mult (…)Am fost într-o cafenea în Viena, unde mergea şi Jack Unterwegger, după una dintre piese noastre, iar ospătarul a venit la mine, mi-a spus ca i-a plăcut piesa, dar că eu nu sunt atât de şarmant cum era Jack Unterwegger şi cred că de aici vine partea de comedie infernală. Ştiţi, nu e şocant pentru mine că oameni ca el pot fi foarte şarmanti pentru că aşa obţin ceea ce îşi doresc, pentru că astfel obţin ceva prin care îşi hrănesc bestia interioară”, a spus John Malkovich.

Celebrul actor a vorbit şi despre Timişoara, oraş despre care are numai cuvinte de laudă.

„Ştiam că Timişoara este numită Mica Vienă. Am văzut toate aceste clădiri cu influenţele stilului Secession. Nu e diferit de Viena. Pieţele sunt foarte frumoase. Chiar e un oraş frumos”, a mai spus Malkovich.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.