Skip to main content

Noul corp de clădire al Școlii Gimnaziale 13, din Timișoara, este gata! Din toamnă, aproape 200 de elevii vor învăța în spații moderne

La aproape doi ani de la începerea șantierului de la Școala Gimnazială 13, din Calea Șagului, lucrările de construcție au fost finalizate, iar acum, clădirea este în etapa de recepție.

Construcția proaspăt ridicată, de pe strada Musicescu nr. 14, are parter și etaj, cu o capacitate de aproape 200 de elevi și se întinde pe o suprafață de 533 mp.

Noul corp al clădirii are 7 clase, care au fost dotate conform standardelor actuale, cu mobilier școlar, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, dar și cu echipamente IT, printre care se numără tablele inteligente, tablele magnetice și videoproiectoarele.

De asemenea, sala de sport urmează să fie dotată cu echipamente sportive, respectiv o tribună cu o capacitate de 30 de locuri, mobilier pentru vestiare și echipamente pentru gimnastică, baschet și volei.

Lucrările de construcție ar fi trebui finalizate încă de anul trecut, iar, cum acest lucru nu s-a întâmplat, municipalitatea a pierdut 20% din banii europeni pe care îi dobândise pentru această școală, astfel încât suma a fost acoperită din bugetul local.

Valoarea totală a investiției este de 3.908.730 milioane de lei (TVA inclus), iar firma care realizează lucrările este Conpep Drag SRL. 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.