Skip to main content

Noi măsuri restrictive! În Timişoara nu mai poţi ieşi din casă, după ora 20:00

Guvernul a adoptat noi restricţii, care sunt valabile în toată ţara, în funcţie de rata de infectare de la nivelul fiecărei localităţi.

Astfel, unde incidenţa este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, deplasarea este permisă numai până la ora 20:00, în zilele de weekend,

Acolo unde rata de infectare depăşeşte 7,5, măsură se aplică pe tot parcursul săptămânii.

CITEŞTE ŞI: Impact violent, la intrarea în Timişoara! 4 persoane, implicate în accident

La depăşirea incidenţţie de 4 cazuri la mia de locuitori, agenţii economici trebuie să îşi închidă activitatea la ora 18:00.

La atingerea aceluiaşi prag, sălile de sport sunt complet închise.

Iată lista completă a măsurilor adoptate de Guvern:

– Unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile în timpul weekend-ului (vineri, sâmbătă, duminică) circulația va fi permisă doar până la orele 20.00, iar la operatorii economici activitatea va fi permisă până la orele 18.00.

– Dacă incidența depășește 7,5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20.00 toată săptămâna, iar activitatea operatorilor până la ora 18.00.

– Pentru noaptea de 27/28.03 măsura va fi extinsă până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa pentru a participa la sărbătoarea Pesah.

– Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie se va permite circulația persoanelor în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru participarea la slujbele religioase cu ocazia Paștelui Catolic.

– Pentru 1, 2 mai, Paștele Ortodox, reglementarea va apărea în următoarea hotătâre de guvern. Nu se pune însă discuția de a limita participarea la slujba de Înviere.

– Sălile de fitness vor avea activitatea suspendată acolo unde incidența depășește 4 la mie. Nu este inclus sportul de performanță.

 – Operatorii economici care nu respectă regulile vor fi închiși. Este vorba de un proiect în în primă lectură.

– Nu există interdicție de ieșire din localitate.

– Localitățile care sunt în carantină rămân în carantină.

– Se respectă HG. Când se ajunge la 4 la mie se convoacă Comitetul și apoi se aplică automat.

– Declarația este necesară după ora 20.00.

– Dacă incidența este sub 4 la mie se poate circula până la ora 22.00.

– A fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, urmând să aibă loc discuţii cu reprezentanţi ai farmaciilor.

– Modul de calcul al incidenței – Calculăm 14 zile începând cu a treia zi în urmă.

– Se va putea călători fără intrarea în carantină dinspre Marea Britanie către România, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

CITEŞTE ŞI: Fritz se delimitează și nu prea, de consiliera acuzată că a trimis clienți falși la un restaurant, apoi a comandat un control

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.