Skip to main content

Noaptea de poezie, un eveniment marca Aquatim! Nu rata o întâlnire memorabilă, cu unii dintre cei mai importanţi scriitori din Timişoara

Sub deviza de a încuraja aprecierea și promovarea culturii scrise, în special a genului de nișă, poezia, programul „Noaptea de Poezie” aduce în lumina reflectoarelor un adevărat festin cultural.

Inițiat în contextul celebrării Zilei Mondiale a Poeziei pe 21 martie 2024, acest program de educație culturală adună talentul și pasiunea pentru cuvinte în 10 spații culturale de prim rang din 7 orașe din România.

Orașele care găzduiesc această manifestare culturală de excepție includ Arad (Sufrageria arădeană), București (Cărturești CARUSEL, CREART-Teatrelli, Hidden – The Social Space, Muzeul Național al Literaturii Române), Constanța (Doors Club), Craiova (Studioul Radio România Oltenia-Craiova), Târgu Jiu (Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”), Sibiu (Teatrul Gong), și Timișoara (Muzeul Apei).

Implicarea este impresionantă, cu 58 de poeți, 8 actori, 30 de muzicieni, 8 artiști vizuali și 24 de creativi în echipa de organizare.

Fiecare locație va găzdui lecturi de poezie, interpretări muzicale și evenimente artistice, aducând laolaltă o varietate de talente și expresii culturale.

În Timişoara, evenimentul este organizat de Asociația Euro CulturArt și Fundația Aquatim, iar amfitrionul serii este scriitorul Robert Șerban.

Sunt invitați poeții Șerban Foarță, Daniela Rațiu, Marcel Tolcea și Costel Stancu, muzicienii Ilie Stepan și Horea Crișovan, actorul Romeo Ioan și artistul vizual Keresztes Péter.

„Noaptea de Poezie” este mai mult decât un simplu eveniment cultural. Este un tribut adus creativității și imaginației, oferind o platformă pentru dialog și inspirație între artiști și publicul lor.

Este o oportunitate de a celebra puterea cuvintelor și impactul lor asupra comunității noastre, într-o noapte dedicată culturii scrise în toată splendoarea sa.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.