Skip to main content

Anunțat ca fiind aproape gata, primul parc din Timişoara, amenajat prin bugetare participativă, are doar copaci! Cum va arăta după finalizarea lucrărilor?

Veste bună pentru locuitorii din Zona Lunei, care vor avea parte, în curând, de un parc nou amenajat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

Acesta este anunțul triumfalist al primarului Dominic Fritz, care spune că lucrările de amenajare sunt gata în proporție de 80% și că locuitorii se vor putea bucura de noua locaţie, în scurt timp.

„După ce ani de zile aici a fost un mare teren viran, neîngrijit, acum îl transformăm într-o zonă verde pentru întregul cartier: și pentru copii, și pentru părinți și bunici. Mă bucur că e un proiect pe care l-au propus cei din zonă și tot ei au convins alți timișoreni să îl susțină și să-l voteze în campania de bugetare participativă”, a spus primarul Dominic Fritz.

În realitate, terenul de jumătate de hectar are în prezent doar copaci şi nici aceia nu sunt toţi plantaţi.

Amenajarea unui parc în zona Lunei a fost propus pe oamenii din cartier şi a fost cuprins pe lista de investiţii din bugetul participativ, de anul trecut.

Proiectul prevede peste 2.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, zone de joacă pentru copii, bănci moderne, jardiniere pentru copaci, alei cu pietriș, dar și o masă pentru tenis sau ping pong.

Până acum au fost plantați doar 121 de arbori, din speciile: pin negru, mesteacăn, arțar canadian, stejar, frasin, jugastru, ulm, castan și tei.

Primăria anunţă că urmează plantarea a încă 2.900 de arbuști și plante perene, precum și instalarea mobilierului urban, realizat în totalitate din lemn.

Conceptul de amenajare este conturat în jurul ideii de fazele Lunii, realizat prin linii circulare, cu rondouri și alei care vor păstra direcțiile existente, folosite de locuitorii din zonă.

Vor exista zone de tip vegetație cu gazon, vegetație variată, plante perene și arbuști și zone de tip pădure urbană, la extremitățile terenului, pentru a reduce poluarea din zonele de parcare.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la suma de aproape jumătate de milion de lei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.